Sport

2016.05.29. 15:18

Pars még félúton

Eugene - Pars Krisztián 72,46 méterrel hetedik helyen zárt az Egyesült Államokban rendezett Gyémánt Liga-viadalon.

Horváth Erika

Az Egyesült Államokban kezdte meg szezonját Pars Krisztián, a Dobó SE olimpiai bajnok kalapácsvetője. Egy kicsit később, mint a többiek, és jóval szerényebb eredménnyel, mint ahogy azt megszokhattuk tőle. De ennek oka van. Mivel egyre fájdalmasabb volt a felkészülése és egyre kevésbé tudta a helyes technikával végrehajtani a dobásokat, áprilisban meg kellett műteni a jobb combjának közelítőizmát. Később csatlakozott társaihoz a dél-afrikai edzőtáborban, de akkor rá még csak gyógytorna várt. Azóta elkezdte a dobóedzéseket is, de még messze van a százszázalékos állapottól.

„Magamtól nem indultam volna még el, de sportszergyártó szponzorom meghívásának eleget tettem. Nem vagyok letörve, csak türelemre kell intenem magam, mert nem tartok ott, ahol szeretnék. Kell még az a két hónap, hogy a riói olimpián újra az legyek, aki Londonban voltam” - nyilatkozta honlapján Pars Krisztián.

A versenyt a világbajnok Pawel Fajdek nyerte 80,28 méterrel.

Férfi kalapácsvetés: 1. Pawel Fajdek (lengyel) 80,28, 2. Nazarov (tadzsik) 78,12, 3. Nowicki (lengyel) 76,86, ... 7. Pars Krisztián 72,46.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!