Sport

2016.08.29. 16:21

Pars most 4. lett

Varsó - Alig egy héttel a riói olimpia után Lengyelországban, a hetedik alkalommal megrendezett Kamila Skolimowska Memorialon lépett dobókörbe Pars Krisztián, a Dobó SE négy éve, Londonban olimpiai bajnok, most, Rióban hetedik helyezett kalapácsvetője.

Horváth Erika

A lengyelek fiatalon elhunyt kalapácsvető olimpiai bajnoknője emlékére kiírt varsói viadalon a dobószámokban kis, négy-hat fős mezőnyök voltak. A férfi kalapácsvetőknél a hazaiak két nagyágyúja, a Rióban bronzéremig jutó Wojciech Novicki, és világranglista-vezetőként nagy meglepetésre az olimpiai döntőről másodszor is lemaradó Pawel Fajdek, valamint a riói ötödik szlovák Marcel Lomnicky és Pars Krisztián osztozott a helyezéseken.

Németh Zsolt tanítványának 74,24 méteres volt a legjobb kísérlete, ezzel negyedik lett. Fajdeknek sikerült bizonyítania, hogy a Rio de Janeiró-i selejtezőben mutatott mélyrepülése csak kisiklás volt, a világ idei legjobb eredményével, 82,47 méterrel nyert. Nowickié lett a második hely (76,58), Lomnickyé pedig a dobogó harmadik foka (74,86).

Női kalapácsvetésben még hazai világcsúcsot is ünnepelhettek a varsói nézők; az újdonsült olimpiai bajnok, Anita Wlodarczyk - aki Rió de Janeiróban 82,29 méterre javította saját világrekordját - ezúttal 82,98-ra javította a világcsúcsot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!