Sport

2015.04.01. 11:49

Peches fiaskó a Szuperligában

Zágráb - A bravúros hazai győzelem után idegenben kikapott a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka férfi asztalitenisz-csapata a Szuperliga elődöntőjében, így a címvédő Dr. Casl játszhat az idei fináléban. A cellieknek pedig a bronzcsata maradt.

Unger Tamás

STK Dr. Casl_ Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka 6-1. Zágráb, férfi asztalitenisz Klubcsapatok Szuperligája, elődöntő visszavágó, vezette: Prsa, Prgomet.

Páros: Japec, Zeng- Fazekas, Kosiba 3:2 (-6, 8, 11, -5, 4). Az első játszma a cellieké volt, a másodikban pedig már 6-0-ra is vezettek. Innen egalizáltak a hazaiak (2:2), a döntő, ötödik játszmát a pedig szinte egymaga nyerte meg a horvátok parádésan játszó kínaija (1-0). Egyéni, 1. forduló: Japec -Fazekas 3:1 (-11, 6, 11, 7). Fazekas Péter némiképp váratlan veresége aztán következett be, hogy 1:1-es, illetve a harmadik szettben 11-11-es állás után Japec szabálytalan labdáját, nem vették észre a játékvezetők. Ezután visszaesett a celliek játékosa. Zen-g Ecseki 3:2 (-9, -5, 1, 3, 9). 2:0-s vezetése után Ecseki Nándor leblokkolt. Az ötödik játszmában is volt még sansza, hiszen 8-5-re vezetett, végül nem ő nyert. Kolarek -Kosiba 3:2 (0, -8, -6, 10, 6). Ez a mérkőzés sem maradt bírói hiba nélkül. Kosiba Dániel 2:1-re vezetett, és a negyedik szettben 10-10-nél tévedtek a kárára. Ráment a döntő játszma is (4-0). 2. forduló: Zeng -Fazekas 3:2 (-2, 10, 7, -9, 6). A sima első játszma után szorossá vált a mérkőzés, ami szintén nem magyar győzelemmel zárult. Japec- Kosiba 1:3 (-9, 6, -3, -9). A papírforma szerint nyerni tudott Kosiba. Kolarek- Ecseki 3:0 (5, 1, 2). Ecsekinek nem volt esélye a nála magasabban jegyzett, két éve még a top 100-ba tartozó Kolarek ellen (6-1).

Klampár Tibor vezetőedző Kosiba Dánielt látja el jó tanácsokkal. Ő szerezte a celliek egyetlen győzelmét
Fotó: Unger Tamás

Az elődöntő emlékezetes első mérkőzésén maratoni, négyórás csatában bravúros, 6-4-es győzelmet arattak a celliek a címvédővel szemben. A visszavágó végeredményéből úgy tűnik, hogy ezúttal esélyük sem volt. Ám egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, a hétből négy mérkőzés öt játszmában dőlt el sajnos egyik sem a javukra. A Szuperligában tavaly ezüstérmes CVSE így a bronzéremért játszhat: az osztrák Stockerau elleni helyosztót május 26-ára, illetve az idegenbeli visszavágót június 2-ára írták ki. Győzött: Zeng 2, Kolarek 2, Japec 1, Japec Zeng, illetve Kosiba 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!