Sport

2016.05.12. 17:51

Pénteken lezárhatja a párharcot a Körmend

Körmend - A férfi NB I-es kosárlabdabajnoki negyeddöntő elődöntőt érő harmadik sikeréért utazik Zalaegerszegre a Körmend pénteken. A Zalakerámia ZTE KK elleni találkozó 19 órakor kezdődik a zalai megyeszékhely sportcsarnokában (M4 Sport).

Németh Zsolt

A piros-feketék legutóbb, kedden, hazai pályán fölényes (92-69) sikert arattak Bencze Tamás csapata ellen, ami eddig a szezonban nem volt megszokott ebben a párharcban. Ahogy a ZTE trénere fogalmazott, a vasiak a játék minden elemében föléjük nőttek, megérdemelten nyertek és vezetnek 2-1-re a párharcban.

Amennyiben pénteken is nyerni tudnak Ferenczék, akkor biztosan ők lesznek a Szolnoki Olaj KK ellenfelei a bajnoki elődöntőben. Ugyanakkor Teo Csizmics, a Körmend vezetőedzője már a mérkőzést követően felhívta a figyelmet arra, hogy nehéz összecsapás vár majd rájuk pénteken.

Teo Csizmics minden nap elmondja a játékosainak - itt Wesley Channels (balról) és Parrish Petty -, hogy ezúttal is nagyon kemény mérkőzésre számítsanak, ne eresszenek le fejben sem (Fotó: Szendi Péter)

- Minden bizonnyal ezúttal is kemény, fizikailag is nehéz mérkőzés következik - mondta a vezetőedző. - A korábbi meccseink alapján is ez várható, még akkor is, ha legutóbb a harmadik negyedben komoly előnyt tudtunk kicsikarni. Néhány hiba, egy kis kihagyás és máris felzárkózhat az ellenfél. És ez már a rájátszás! Itt a 30 pontos győzelem ugyanannyit ér, mint az egypontos. Érthető, hogy jó a hangulat a keretben, de nem szabad azt hinnünk, hogy már túl is vagyunk ezen a párharcon. Nem szeretném, ha könnyű meccsre számítanának a fiúk, ha leeresztenének fejben. Majd pihenhetnek, ha vége lesz a szezonnak, de annak még nincs itt az ideje. Minden nap felhívom a figyelmüket arra, hogy pénteken is kemény csata vár ránk. A ZTE várhatóan egy lapra tesz fel mindent, rohanni fog, igyekszik sokat és jól dobni, hiszen számára ez az utolsó esély. Az dönt majd pénteken, hogy melyik csapat lesz erősebb fejben és fizikailag. A legfontosabb, hogy minden játékosom megtalálja a saját motivációját, a saját célját. Az én dolgom az, hogy ehhez megteremtsem a hátteret, a körülményeket, a többi a játékosaimon múlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!