Sport

2016.08.23. 19:05

Petanque Szent Márton jegyében

Pecöl - Már nemcsak Sárváron, Pecölben is rendszeresen petanque-oznak - megrendezték az I. Pecöl Kupát. A hétvégén pedig a szombathelyiek is kipróbálhatják ezt a szórakoztató golyós játékot.

Horváth Erika

Tavaly készült el a pecöli Gróf Erdődy Ferenc Tagiskola udvarán a petanque-pálya, amelynek révén egy újabb sportolási lehetőség nyílott az intézményben, illetve a községben. Ezt ünnepelték meg egy nyílt petanque-versennyel háromfős csapatok (triplettek) számára. Az első alkalommal megrendezett Pecöl Kupán tíz triplett vívott körmérkőzést.

Az I. Pecöl Kupa felnőttversenyének dobogósai. Balról: Hegyi Gabriella, Horváth Réka, Hegyi András, Süle Miklósné, Vajda Géza, Vajda Elizabet, Kovács Kata, Kasza Gyula, Szabó-Vajda Krisztina Fotó: Gróf Erdődy Ferenc Tagiskola

Végeredmény: 1. Süle Miklósné, Vajda Elizabet, Vajda Géza (Sárvári Sakk Club, Pecöl), 2. Hegyi Gabriella, Horváth Réka, Hegyi András (Sárvári Pétanque Club), 3. Kovács Kata, Szabó-Vajda Krisztina, Kasza Gyula Sárvári SC, Pecöl). Ifjúsági: 1. Bándli Ádám, Szabó-Bálint Valentin, Szovák Alex (Sárvári SC), 2. Monteiro Giovana, Süle Réka, Süle Dávid (Sárvári SC), 3. Kiss-Pál Olivér, Benkő Marcell, Lőrik Levente (Pecöl).

Ezen a hétvégén - péntektől vasárnapig - Szombathelyen a Gayer parkban (a karnevál idején ez a Kalandvár) rendezik meg az I. Savaria Történelmi Karnevál Kupa nyílt petanque-versenyt kétfős csapatoknak. Mert a petanque a római katonák sportja is volt, így maga Szent Márton is ismerhette, gyakorolhatta a légiósok által közkedvelt golyós játékokat. Pénteken 10 órakor bevezető előadással kezdődik a program, lesz bemutató, majd a duplettverseny selejtezői egészen 18 óráig. Szombaton is hasonló a program. Vasárnap a bemutató után kezdődnek az elődöntők, majd a döntő. Nevezni a helyszínen is lehet, nevezési díj nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!