Sport

2014.08.03. 16:40

Pingpong csapatban - Hat bajnoki osztálybanszerepeltek vasiak

A 2013/2014. évi NB-s asztalitenisz-bajnokságokban kilenc vasi csapat szerepelt, a megyei pontvadászatokban pedig tizenöt.

Horváth Erika

Az extraligás Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka ötödik bajnoki címét már többször méltattuk. A vasi élcsapat triójából Fazekas Péter szerepelt a legeredményesebben, 51 meccséből 42-t nyert meg (82,35 százalék), ezzel a CVSE-s Lindner Ádámmal a második-harmadik helyet foglalja el az osztály játékosrangsorában. Nagy Krisztián az 5–6. (72,54 százalék), Szita Márton a 9. (70,58).

Az NB I. nyugati csoportjában szereplő Büki TK ötödik lett. Schmidt László csapatvezető szerint a körülményekhez képest (idén végig anyagi gondokkal küszködtek, az utolsó bajnokira el sem tudtak utazni) maximumot nyújtottak.

Az NB II-ben a Celldömölki VSE ezüstérmet szerzett, a csapatból Ölbei Péter a harmadik helyen zárt a játékosrangsorban (82,53 százalék). Az együttesnek NB I-es helybetöltő osztályozót is felajánlott a szövetség, de nem éltek vele.

A CVSE-s Ölbei Péter az NB III. északnyugati csoportjának harmadik legeredményesebb játékosa volt. Fotó: Szendi Péter

Az NB III-ban szereplő hat vasi csapat közül kettő végzett érmes helyen. Ám a bajnokság során végig éllovas CVSE III.-nak végül be kellett érnie a második hellyel, miután az utolsó előtti fordulóban hazai pályán 11-7-re kikapott a rivális Hévíztől. A celliek IV. számú csapata is a csoport első felében, ötödik helyen zárt. A Kőszegi SE is két csapattal szerepelt; az I. számú gárda bronzérme a kőszegi asztaliteniszsport legjobb eredménye. A II-es csapatot sem fenyegette a kiesés veszélye, nyolcadik lett. Mégsem marad így a folytatásban, mert a két legeredményesebb kőszegi játékos, a csoportban százszázalékos (64/46) Benák András és 86,25 százalékkal harmadik Kiss János távozik, így a két csapatból egyet gyúrva folytatja a KSE. A SZAK-Sportiskola fiataljai fejlődtek ebben a szezonban (is), akkor a kiesés réme fenyegetett, mára középcsapattá váltak. Az edző Vaida Florinnak jóval kevesebbszer kellett besegítenie. A Vízéptek AK viszont búcsúzni kényszerült az NB III-tól. A játékosai viszont folytathatják, hiszen a megyei I. osztályból feljutott Haladás VSE-hez csatlakozhatnak – a csapat Haladás-Vízéptek néven szerepel az ősszel induló 2014/2015-ös NB III-as szezonban.

Benák András, a kőszegi színekben játszó asztaliteniszező minden meccsét megnyerte az NB III. nyugat-dunántúli csoportjában. Fotó: Szendi Péter

A Vas Megyei Asztalitenisz Szövetség a megyei I. mellett első alkalommal szervezte meg a megyei II. osztályú bajnokságot. Az őszi etapban még csak négy együttes jászott, tavasszal azonban már hétcsapatosra bővült a mezőny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!