Sport

2015.01.31. 21:45

Pofonparti kőszegi fiatalokkal

Remek vasi, kőszegi eredmények születtek a nyugat-dunántúli ökölvívórégió idei első rendezvényén.

Tóth Gábor

Győr adott otthont az év első régiós versenyének – a pofonpartit egy bécsi csapat tette nemzetközivé. Az időjárás okozta utazási nehézségek, a betegséghullám miatt „csak” 15 pár mérkőzött meg egymással. A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület öt versenyzővel vett részt a versenyen. A szombathelyi Skorpió Box Club bunyósainak nem jutott ellenfél, így ki kellett hagyniuk a versenyt. Míg a Haladás VSE bokszszakosztály egyéb okok miatt nem jelent meg Győrben

Szép jövő előt állnak: Jankó Krisztián (balról) és Radics Béla FOTÓ: FITT-BOX ÖE

A kőszegiek közül először serdülő 60 kg-ban Radics Béla lépett a kötelek közé, aki egyhangú pontozással verte nagykapornoki ellenfelét. Junior 60 kg-os Jankó Krisztián ugyancsak egyhangúlag verte soproni riválisát. Harmadikként ifjúsági 69 kg-ban a súly- és korcsoportváltáson átesett Papp Tamás lépett a szorítóba, egyhangúlag kapott ki – még bele kell erősödni az új súlyba. Felnőtt 69 kilóban Pegán Ádám első mérkőzését vívta, kikapott bécsi ellenfelétől. A sort felnőtt 81 kg-ban Bugyik Imre zárta, aki pontos, erős ütéssekkel rukkolt elő, bécsi riválisa már az első menetben feladta a meccset.

– Kiemelném Radics Béla és Jankó Krisztián teljesítményét, sokat fejlődtek az utóbbi időben, sokra vihetik ebben a sportágban, ha továbbra is ilyen alázattal, szorgalommal dolgoznak – értékelt a nyugat-dunántúli ökölvívó régió vezetedzője, Varsányi Áron. – Érdekesség, hogy mind a két fiú a kőszegi SOS Gyermekfalu lakója, egy családon belül vannak, nevelőjük, Ili néni mindenben támogatja őket, hogy sportpályafutásuk akadálymentes legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!