Sport

2016.09.10. 05:55

Prievidzában a Körmend

Két napra érkezett Prievidzába az Egis Körmend együttese, hogy folytassa felkészülési mérkőzéseinek sorát.

Németh Zsolt

Az első találkozón a vendégek kezdtek jobban, elsősorban Smith két triplájának köszönhetően. Aztán fordított a Prievidza, de Loveridge zsinórban négy hármast dobott, héttel húzott el a Körmend a negyed végére. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy eddig tartott a vendégfölény. A második tíz perc már egyértelműen a hazaiaké volt, akik néggyel voltak előrébb a nagyszünetben. (40-36)

A harmadik negyedben sem sikerült fordítania Teo Csizmics csapatának, bár ezúttal már a korábban sérült Larson is rendelkezésre állt. Az ő játékán még érezhető volt a korábbi kihagyás. A végjáték pedig arra volt jó, hogy a hazaiak húsz pont közelébe tornázzák előnyüket a sokat hibázó, rossz döntéseket hozó körmendiekkel szemben. A végére sikerült 15 pontig zárkózni, de a Prievidza magabiztosan győzött.

BC Prievidza - Egis Körmend. 84:69
/ 17:24, 23:12, 20:18, 24:15 /

Larson 7/6, Smith 11/6, Loveridge 22/12, Allen 23, Csorvási 6
Csere: Oroszi -, Molnár -, Doktor -, Németh -

Másnap aztán megint jól kezdett az Egis Körmend, de ezúttal a folytatás is a vendégeké volt, akik koncentrált, agresszív játékkal lepték meg a házigazdákat. Remek védekezés és az ebből induló gyors ellentámadások jellemezték az első félidőt körmendi részről. A hazaiak edzője többször is próbált időkéréssel rendet tenni csapatában, de sikertelenül. A harmadik tíz perc után is még vendég előnyt mutatott a tábla, de az utolsó tíz percben nem csak hogy elfogyott a 11 pontos fór, de végül hattal a hazaiak zártak többel, így a második meccset is elvesztette a Prievidza ellen az Egis Körmend. A vasiak fejben és fizikálisan is fáradtabbnak tűntek a végjátékban, és az is szokatlan volt, hogy a 40 perc alatt mindössze egyetlen triplát szereztek. A visszavágásra a Mogyorósy Szilárd Emléktornán lehet majd esély, amennyiben az első nap eredményei alapján egymás ellen játszik a két gárda.

BC Prievidza - Egis Körmend 74:68
/ 14:23, 12:20, 20,14, 28:11/
Larson 3, Smith 20, Loveridge 12, Allen 18/3, Csorvási 15
Csere: Molnár -, Németh -, Doktor -, Oroszi -

Teo Csizmics úgy látja, jó úton jár a csapata, de még hosszú hónapok munkája kell ahhoz, hogy igazi csapattá érjen a fiatal gárda.

– Az első napon hosszas buszozás után játszottunk, nem volt könnyű dolgunk. Az elején jól működtek a dolgok, de később már sok energiát vesztettünk, lelassult a játékunk és 20-22 labdát adtunk el, ez volt a vereség fő oka. A második napon már sokkal jobban ment minden, 17 ponttal is vezettünk és a vége előtt kettő perccel még mindig néggyel előrébb voltunk, de megint jöttek az eladott labdák. Háromszor is odaajándékoztuk a játékszert, amiből a házigazdák megnyerték a mérkőzést.

Ismét hangsúlyozom, hogy sokat számít: Ez egy nagyon fiatal csapat! Számos újoncunk van, akiknek még újdonság az európai kosárlabda, sok mindent meg kell szokniuk. Három-négy hónap kemény munkája kell ahhoz, hogy egységes, érett csapatjátékra legyünk képesek. Ebben biztos vagyok. Meg van bennük a kellő erő és elszántság, ezzel nincs gond. Valamennyien minőségi játékosok, de időre van szükségük. A magyar fiataloknak is igyekeztem lehetőséget adni. Németh Ákos első napon 24, de a másodikon is 20 percet volt a pályán. Doktor Péter 11 és 7 percet kapott, ami Oroszi Bencére is igaz. És ne feledjük, hogy ez volt az első alkalom, amikor a korábban sérült irányítónkkal, Larsonnal együtt játszottunk. Még nem tartja igazán kézben a csapat játékát, neki is időre van még szüksége. Egyelőre mérkőzésenként 25 percet kapott, utol kell érnie magát. Vannak tehát gondjaink, de legalább annyi jó dolog is történik velünk. Sok ilyenre lesz szükségünk, hogy minden jó irányba menjen. Ezen vagyunk, ez a klub politikája is, hogy sok fiatallal igyekezzünk minél erősebbnek lenni. Ez tőlem is sok munkát követel, még a korábbinál is többet, de most ez a feladatom. Más, mint egy éve, és sok türelmet is igényel, de dolgozunk szorgalmasan. Az biztos, hogy már sokkal jobb képet mutatott a játékunk, mint egy hete, érezhető a fejlődés. Ha lassan is, de haladunk előre, ezt bátran mondhatom. A fiatalok mellett Csorvási is igyekszik elkapni a ritmust. És ne feledjük: Még három felnőtt játékos hiányzik a keretből! A sérült Horti, Ferencz és az ötödik légiósunk. Velük még erősebbek leszünk!

Az Egis Körmend hétfőn a horvátországi Muraszentmártonban (Sveti Martin na Muri) találkozik az ott edzőtáborozó orosz Jenyiszej együttesével. A horvát-szlovén határnál - Körmendtől 76 kilométerre lévő - település termálfürdőjében 17.30-kor kezdődik a mérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!