Sport

2014.11.26. 18:15

Racketlon vb: Sákovics Péter mindent vitt, Vaida Florin is aranyat nyert

Wroclaw - Remek szombathelyi sikerekkel zárult a racketlon (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) évad idei utolsó versenye, a lengyelországi egyéni és páros világbajnokság.

Tóth Gábor

A négynapos erőpróbán Sákovics Péter először a szenior +55-ös korcsoport páros kategóriájában tette próbára a tudását a német Antonio Zeoli partnereként. Ütőképes kettőst alkotott a magyar-német duó, hiszen Sákovics vezeti a korcsoportos világranglistát, Zeoli pedig az 5. helyen áll. Ennek megfelelően az aranyérem egyik esélyesének számított a páros. Kiemeltként nem kellett pályára lépniük Sákovicséknak a 16-os tábla első körében. Majd egy svéd (+15), aztán egy angol (+14) kettőst búcsúztattak simán. Végül a fináléban a szlovák-cseh ellenfél (+14) sem okozott különösebb gondot. Ezzel a győzelmével Sákovics Péter az idei egyéni világbajnoki címe mellé – amit még augusztusban Londonban nyert – megszerezte a páros vb-aranyat is.

Sákovics Péter (balról) és Vaida Florin is remekül játszott a vb-n. Fotó: Kívés István

A Savaria Egyetemi Központ oktatója a magyar válogatott tagjaként – egyben szövetségi kapitányaként – a csapatbajnokságban is rajthoz állt a vb-n. Sákovics mellett Vaida Florin képviselte a szombathelyi színeket címeres mezben. A nemzeti csapat a +55-ös korosztályban nevezett. A válogatott első meccsén legyőzte a svédeket (+14), majd az elődöntőben a németeket (+16), végül a döntőben meglepően simán az első kiemelt angolokat (+16). Ezzel két vb-ezüstérem után első alkalommal lett világbajnok a magyar racketlon válogatott. A csapat tagjai: Nagyiványi György (Budapest), Pásti Mihály (Kalocsa), Sákovics Péter (Szombathely), Vaida Florin (Szombathely).

Érdekesség, hogy az utolsó napon rendezett ünnepélyes eredményhirdetéskor Sákovics Pétert a két aranyérem átvétele után még egyszer szólították a dobogó legfelső fokára. A szombathelyi sportember lett ugyanis a 2014-es versenyévad FIR World Tour Race-sorozat szenior kategóriájának legeredményesebb versenyzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!