Sport

2013.11.11. 17:16

Rajt a férfi röplabda NB II-ben a SZoESE-Sprinttel

A szomszédvárban volt kénytelen megrendezni az első NB II-es tornáját a SZoESE-Sprint SC férfi röplabdacsapata. Mindkét meccsén szoros csatában alulmaradt.

Horváth Erika

Megkezdődött az NB II-es férfi röplabda-bajnokság. Mivel az egész országból csupán hét együttes nevezett, a pontvadászatot torna rendszerben bonyolítják le; minden klubnak egy három- és egy négycsapatos tornát is kell rendeznie. Szombathelyen az őszi szünet alatt az egyetem nem tudott termet biztosítani, így elúszott a hazai pálya előnye a SZoESE-Sprint SC számára – Zalaegerszegen fogadta két „vendégét", a ZTE és a Kecskemét junior csapatát.

Zalaegerszegi TESZoESE-Sprint SC 3:2 (-20, 19, -13, 23, 13).

Az első játszmát a szombathelyiek nyerték (20-25), a másodikban egyenlítettek a zalaiak (25-19). A harmadikat feljavult sáncokkal és jobb nyitásokkal fordította a maga javára a vasi csapat (13-25). A negyedik szettben már 18-12-re is vezettek a sprintesek, de megtorpantak, amit kihasznált a ZTE (25-23). Hasonló volt a döntő játszma koreográfiája is: 10-5-ös vasi vezetésről fordítottak a zalaiegerszegiek (15-13).

Kecskemét juniorSZoESE-Sprint SC 3:2 (-21, 17, -23, 17, 10).

A csaknem kétórás mérkőzés és félórás pihenő után már újra pályán voltak a vasiak. Jó sáncokkal, kemény ütésekkel nyerték az első szettet (21-25), a második viszont egyértelműen a kevesebbet hibázó alföldieké lett (25-17). A harmadik játékrészben minden erejét összeszedve ismét előnyt szerzett a SZoESE (23-25), utána viszont elfáradt, és ezt a kecskeméti juniorok ki is használták (25-17, 15-10).

A két 3:2-es vereségért két bajnoki pont jár, ami azért biztató, mert a szombathelyi csapatban három saját nevelésű fiatal – Pék Marcell, Marsai Richárd és Karba Zsolt – is bemutatkozott.

SZoESE-Sprint: Bai T., Garamvölgyi, Szabó, Gőczi R., Saitz, Pék. Csere: Sipos (liberó), Karba, Marsai. Edző: Gőczi István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!