Sport

2014.09.23. 16:23

Rajt az asztalitenisz csapat Eb-n

Lisszabon – Szerdán kezdődik Portugáliában az asztalitenisz csapat Európa-bajnokság.

Horváth Erika

A Póta Georgina, Lovas Petra, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Ambrus Krisztina összetételű női válogatott a 16 csapatos bajnoki divízióban a tavalyi Eb-n bronzérmes oroszokkal, a korábban többszörös győztes hollandokkal, valamint a luxemburgiakkal került egy csoportba – az 1–2. helyezett jut a negyeddöntőbe.

A magyar férficsapatnak – amelyet az elmúlt hétvégén, a szombathelyi ranglistaversenyen főpróbát tartó Pattanytyús Ádám, Jakab János, a Celldömölki-Swietelsky-Wewalka játékosa, Kosiba Dániel, valamint Lakatos Tamás alkot – a továbbjutásra nem sok esélye van. A papírforma szerint majd a 9–16. pozícióért, illetve a legfelsőbb osztályban maradásért kell megküzdeniük. Utóbbihoz legalább a 14. helyen kell zárni. A magyar férfiegyüttes szerdán 17 órától a házigazda portugálokkal, csütörtökön 14 órától az osztrákokkal, 20 órától pedig a címvédő németekkel találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!