Sport

2013.09.19. 15:30

Rajtol a Göcsej - Pályán a Körmend és a Falco

Elrajtol pénteken a 44. Göcsej Kupa nemzetközi felkészülési kosárlabda torna. A mezőnyben ott van a BC Körmend és a Falco KC Szombathely.

Tóth Gábor

A Körmend az A-csoportba került a házigazda ZTE, a B-csoportos MAFC és a Kaposvár társaságában. A Falco a B-csoportban meccsel, a Sopron, az osztrák Güssing és a másodosztályú Baja ellenében. Az idei kiírás kicsit furcsa, ugyanis nem klasszikus csoportmeccseket játszanak a csapatok. A pénteki első párharcok győztesei a második, szombati meccsen a csoportelsőségért küzdenek, míg a két vesztes a csoport harmadik helyezettjéről dönt. Vasárnap pedig a helyosztókkal zárul a 44. alkalommal kiírt erőpróba. A tornának alapvetően Zalaegerszeg, a városi sportcsarnok ad ottont, de a hagyományoknak megfelelően egy meccset rendeznek Körmenden és egyet Szombathelyen. Pénteken a Körmend Kaposvár (18.00) nyitómérkőzést tekinthetik meg otthonukban a piros-fekete szimpatizánsok. Míg a Falco szombaton (18.30) lép pályára az Arena Savariában, a Güssing vagy a Baja lesz az ellenfél.

- Meglehetősen hiányos, egyben felforgatott kerettel kell felvennünk a harcot a Göcsej Kupán - fogalmazott Hecsey Tamás, a BC Körmend trénere. A belgyógyászati panaszokkal küzdő Zsarko Rakocsevics nem játszhat. az ő sorsa a napokban eldől, majd az orvosok mondják ki a végső szót. És nem számíthatok az arcsérülést szenvedett Grebenár Péterre sem most készül számára a speciális védőmaszk. A két magas emberünk hiányában kénytelenek lesznek azok centert játszani, akiknek eredetileg a négyes poszton szerepelnek. Ettől függetlenül az előző edzőmérkőzésekhez képest jobb játékot, kevesebb hibát várok a fiúktól. A Kaposvár ellen, hazai pályán természetesen szeretnénk győzelemmel kezdeni.

- A felkészülés olyan fázisában vagyunk, amikor még hullámzó a csapat teljesítménye, ráadásul egyelőre a taktikai repertoárunk is hiányos árulta el Bencze Tamás, a Falco KC Szombathely szakvezetője. Az eddigi három edzőmeccsünkön folyamatosan javultunk, a Göcsej Kupán is szeretnénk előrébb lépni és méltóképpen képviselni Szombathelyt.. Első ellenfelünk, a megerősödött Sopron kerete elvileg készen van, akárcsak a miénk. A mérkőzés tökéletes erőfelmérő lesz mindkét csapat számára. Természetesen szeretnénk győzelemmel kezdeni, és szeretném viszontlátni azokat a dolgokat a pályán, amelyeket az elmúlt hetekben gyakoroltunk. A térdsérülésből lábadozó Váradi Benedek kivételével minden játékosom bevethető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!