Sport

2016.02.17. 16:21

Rajtra kész SZKKA, Bük, Körmend, CVSE, Sárvár

Körkép - A hétvégén a 10. fordulóval folytatódik az NB II-es női kézilabda-bajnokság. Öt vasi csapat várja a tavaszi rajtot.

Tóth Gábor

A Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA az első, a Dr. Lupo-Büki TK a negyedik, a Körmendi DMTE a hatodik, a Celldömölki VSE-Vulkánfürdő a hetedik, míg a Sárvári Kinizsi SE a nyolcadik helyen áll a tíz csapatot felvonultató északnyugati csoport tabelláján.

- Nem változott a keretünk, nem változtak a céljaink - árulta el a hibátlan mérleggel listavezető Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA trénere, Bölöni Roland. - Pontveszteség nélkül akarjuk megnyerni a bajnokságot, továbbá hazai pályán közönségszórakoztató játékot várok a lányoktól. A felkészülésünk remekül sikerült, két tornán is részt vettünk ahol rendre erős NB I/B-s csapatokkal mérkőztünk - egy döntetlen kivéltelvel mindegyik meccsünket megnyertük. Vagyis az eredmények is azt mutatják, hogy készen állunk a bajnoki folytatásra. Szendrei Barbara a vállával bajlódik, mindenki más csatasorba állítható.

- Négy játékostól is el kellett búcsúznunk - sóhajtott nagyot Mátés István, a Dr. Lupo-Büki TK edzője. - Udvardi Zsanett befejezte a játékot, Pataki Gyöngyi Sárvárra igazolt, Ravadits Nóra tanulmányi okok miatt hagyott fel a kézilabdával, és jelen állás szerint Binder Nikolettára sem számíthatok. Szerencsére van két érkezőnk is: Fazekas Rita fél év kihagyás, Pukler Petra pedig szülés után tért vissza. A keretünket fiatal, saját nevelésű játékosokkal töltjük fel. Az biztos, hogy olyan eredményekre, mint amit az elmúlt években, vagy akár az ősszel produkáltunk, nem leszünk képesek. Számunkra a tavaszi folytatásban minden győzelem, minden szoros mérkőzés nagy bravúr lesz. A feladatunk most elsősorban az, hogy a fiatalokat beépítsük a csapatba, és lerakjuk egy olyan gárda alapjait, amely jövőre már merészebb célokkal léphet pályára.

- Se távozóról, se érkezőről nem tudok beszámolni, és szerencsére sérültünk sincs - árulta el Oláh Sándor, a Körmendi DMTE mestere. - A felkészülésünk remekül sikerült, sokat dolgoztunk, és a reményeim szerint sokat is léptünk előre. A középmezőny a célunk, én személy szerint az ötödik hellyel már elégedett lennék. De a lényeg az, hogy a lányok élvezzék a kézilabdát, hogy a csapat folyamatosan fejlődjön.

- Heti két edzéssel készültünk és nagyon elégedett vagyok a lányok hozzáállásával - fogalmazott Rozmán Gergő, a Celldömölki VSE-Vulkánfürdő trénere. - A keretünk nem változott, a sérültjeink felépültek, régen volt ennyire rendben a létszámunk. Három felkészülési meccset játszottunk, a védekezésünket sikerült jól összerakni, ez biztató. Szeretnénk felzárkózni közvetlenül a dobogós csapatok mögé, de nehéz dolgunk lesz, mert hat meccset játszunk idegenben. De nagyon motiváltak a lányok, úgyhogy el fogjuk érni a kitűzött célunkat!

- Új igazolás a Bükről visszatért Pataki Gyöngyi, Bősze Boglárka és Fehér Dóra viszont befejezte a játékot - kezdte a legfontosabbakkal Hegyi Gábor, a Sárvári Kinizsi SE szakmai vezetője. - Miután az ősszel nem volt termünk, így tavasszal kettő kivételével minden meccsünket otthon játsszuk - ami biztató. Sok edzőmérkőzéssel készültünk, de a mutatott játék, az elért eredmények alapján vegyes a kép bennem. A jó tavaszi szerepléshez elsősorban fejben és akaratban kell fejlődnünk. Ha ez sikerül, akkor elmozdulhatunk jelenlegi pozíciónkból, és odaérhetünk a középmezőny elejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!