Sport

2017.02.19. 09:26

Rangadót buktak: fájó vereséget szenvedett az SZKKA

Szombathely - Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 15. fordulójában rangadót bukott a feljutásért küzdő Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia: hazai pályán kapott ki egyetlen góllal a közvetlen rivális NEKA gárdájától.

Tóth Gábor

Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia-NEKA 23-24 (9-24). - Szombathely, 300 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: B. Pech, Vágvölgyi.

SZKKA: Futaki - Schneider 6, Pukler 3, Gaylhoffer 1, VIRÁG 6, Szendrei 4, Mayer 3. Csere: Tömő (kapus), Csépke, Takács B., Csire, Mórocz, Cser, Smid, Pődör. Edző: Füzesi Ferenc.

A forduló rangadóján a második helyen álló szombathelyi csapat fogadta harmadikként érkező balatonboglári riválisát. Az SZKKA roppant idegesen kezdett - rengeteg technikai hibát vétettek a lányok, egymást érték az eladott labdák. A vendég nem csinált semmi különöset, csak élt a lehetőséggel, büntette a hibákat, és gyorsan öt-hat gólos előnyre tette szert. Ezt a fórt pedig taktikus, szervezett játékkal megőrizte a félidő végéig.

A szünetben sikerült rendezni a sorokat hazai oldalon, ugyanis fordulás után a szombathelyi játéksok nyugodtabbnak, koncentráltabbnak tűntek. Így feljavul a házigazda játéka is. Egyre csökkent a NEKA előnye, nagyot rohant, nagyot küzdött a szombathelyi alakulat - az akarásra, a küzdőszellemre nem lehetett panasz. A végére olyannyira belejött az SZKKA, hogy szinte eltüntette a hátrányát, egy gólra zárkózott. Az utolsó pillanatban az egyenlítésért rohamozott a házigazda, de egy újabb technikai hiba megpecsételte a sorsát.

Nagy tragédia azért nem történt, hiszen marad második a tabellán az SZKKA, de fájó, és nem várt vereségbe futott bele. Junior: 22-28.

Füzesi Ferenc: - Nagyon sok technikai hibát vétettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!