Sport

2015.11.23. 15:56

Rangadót nyert a Cell, a Szombathely

Körkép – Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 8. fordulójában megyei rangadót nyert Bükön a Szombathely, Sárváron a Celldömölk.

Tóth Gábor

Dr. Lupo-Büki TK–Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA 20-33 (12-15). – Bük, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

Bük: PALKOVITS – BINDER, UDVARDI 13/6, NÉMETH D. 4, PATAKI 1, CSÓKA 1, RAVADITS. Csere: Kálmán (kapus), SZENCZI 1, Bősze, Szabó N., Csabai, Szabó R., Szabó D., Markó, Németh B. Edző: Mátés István.

Szombathely: Tömő – Mayer 9/2, Pukler 7, Császár 2, Ghetu 5, Gaylhoffer 2, Szendrei 5. Csere: Jurik (kapus), Csépke, Szecsődi 2, Debreczeni, Győrffy, Mórocz 1, Jámbor, Gerencsér. Edző: Bölöni Roland

A forduló rangadóján második helyezett fogadta az elsőt. A találkozót nagy iramban kezdték az esélyesebb vendégek, de az első gólt csak a 4. percben lőtték. A folytatásban is nagyot rohantak a felek, tartotta a lépést a Bük (10. perc: 5-6). Aztán lépéselőnybe került a szombathelyi csapat, sok gólt dobott lerohanásból. A szevezett, motivált házigazda azonban látótávolságban tartotta ellenfelét (37. perc: 15-18). Azonban ahogyan fogytak a percek, úgy fogyott a hazaiak ereje, úgy nőtt a két csapat közötti különbség (52. perc: 20-26). A hajrára így nem maradt izgalom. Junior: 18-43.

Mátés István: – Gratulálok a csapatomnak, nagy akarással játszottak a lányok! Ez a vereség vállalható, hiszen egy olyan csapattól kaptunk ki, amely egy osztállyal feljebb is bajnokesélyes lenne.

Bölöni Roland: – Örülök, hogy a szezonbeli leggyengébb teljesítményünkkel is ilyen fölényesen tudtunk nyerni.

Sárvárfürdő Kinizsi SE– Celldömölki VSE-Vulkánfürdő 22-26 (12-9). – Ikervár 60 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó, Pánczél.

Sárvár: Márkus – Hegyi 2, Doncsecz 3, Vajda 4/2 Nardai 2, Bolfán 5/3, Kiss N. 2. Csere: Takács A., Varga Á. (kapusok), Soós R. 2, Fehér 1, Bősze 1. Edző: Hegyi Gábor.

CVSE: BALOGH – TÓTH 2, SZOMORKOVITS 15, VLASICH 1, NÉMETH 1, BAGICS 1, SEBESTYÉN 6. Csere: SZABÓ, GEIGER, Pongrácz, Bognár, Marton, Szalai. Edző: Rozmán Gergő.

A különböző okok miatt több játékosát nélkülöző, albérletbe kényszerülő Sárvár kezdett frissebben (10. perc: 6-2-re). Az első játékrészben végig a gyorsabban játszó Kinizsi vezetett, bár a jó ütemben kapust cserélő celliek megállították a hazai rohamokat. Szünet után a Sárvár sokáig őrizte is 3-4 gólos előnyét, ám a játékrész közepén – idén már sokadszorra – porszem került a gépezetbe. A hazaiak tíz perc alatt mindössze egy találatra voltak képesek, miközben a Szomorkovits Lilla által irányított vendégek hét gólt szereztek (55. perc:20-24). A végjátékban ugyan a Sárvár két gólra felzárkózott, ám a kritikus helyzetben megremegtek a kezek, így elmaradt a várt hazai pontszerzés. Junior: 32-12.

Hegyi Gábor: – Hosszú ideje nem vagyunk könnyű helyzetben, a dolog többszörösen összetett! Ezenfelül nincs jelenleg olyan játékosunk, aki vezér tudna lenni a pályán. Lehet, hogy megszerzem Napóleon e-mail-címét!

Rozmán Gergő: – A második félidőre nagyon összekapták magukat a lányok, és minden bejött ami ehhez a szép győzelemhez kellett. Gratulálok a nagybetűs csapatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!