Sport

2016.09.09. 19:04

Rangadóval folytatja a Haladás

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel a felcsúti Pancho Arénában a 3. Szombathelyi Swietelsky-Haladás a 6. Videoton FC vendége lesz. A két csapat között négy pont a különbség.

Pum András

A válogatott világbajnoki selejtezője miatt hosszúra nyúlt háromhetes szünet után folytatódik a bajnokság. A hazai mérkőzéseit felcsúti albérleten játszó Videoton még az átigazolási szezon utolsó napjaiban is megerősítette keretét. Érkezett Fiola (Puskás Akadémia), Scepovic (Olympiakosz Pireusz), Hadzic (Eskisehirspor), Varga József (DVSC), igaz, távozott a válogatott Lang (Dijon).

A fehérváriak játékoskeretének erőssége a bajnok FTC-vel vetekszik, ehhez képest hét meccsükből hármat is elveszítettek. Ám ettől még tény: bombaerős a Videoton, ám idő kell, mire összeáll egy csapat. Mindenesetre figyelemreméltó, hogy legutóbb 5-1-re verték piros-kékek a Debrecent. Ami a Haladást illeti, a vasiak utolsó négy meccsüket megnyerték, kilenc gólt rúgtak és mindössze kettőt kaptak. A zöld-fehérek utoljára a július 16-i nyitányon, az FTC otthonában kaptak ki. A bajnoki szünetben éppen a Fradi ellen léptek pályára, és Balatonfüreden 4-1-re verték Thomas Doll csapatát.

Mészöly Géza reméli, Felcsúton is lesz oka tapsolni. Fotó: Unger Tamás


- Két egyforma erősségű csapatot is pályára tud küldeni Henning Berg, annyira erős a bajnokaspiráns Videoton kerete – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Őszintén szólva emiatt azt is nehéz megjósolni, ki kerül a kezdőbe. Az elmúlt fordulóban a Debrecen ellen nagyon hatékonyan működött a Videoton támadójátéka, veszélyesek a pontrúgásaik, a beadásaik és jól érkezik középen a centerük. Ami bennünk illet, nagyon hasznosan töltöttük az elmúlt három hetet, a felmérések bizonyították, hogy tavalyhoz képest még jobb állapotban van a gárda, az FTC (4-1) elleni edzőmeccsen pedig tapasztaltuk, hogy a bajnokikon látott ritumusa megmaradt a csapatnak és a gólok sem apadtak el.

Nem mellesleg a csapat szellemisége is nagyon rendben volt. Fontos, hogy a Videoton ellen hátul stabilak legyünk, elöl pedig gólokra kell váltanunk adódó helyzeteinket. Németh Márió sérülése még nem jött teljesen rendbe, kérdéses a játéka. Jánvári, Calvente sérült, Jagodics sem bevethető még.


Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács L., Iszlai – Gaál, Rácz, Halmosi – Williams.


Cserék: Rózsa, Angyal, Schimmer, Tóth Máté, Overgoor, Németh M., Ars.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!