Sport

2016.12.07. 19:15

Jól teljesített az utánpótlás

Bük- Jól szerepeltek a szombathelyi csapatok az elmúlt hétvégén az utánpótláskorúak büki nemzetközi teremlabdarúgó-tornáin.

Pum András

A hétvégén a Haladás VSE két rangos utánpótlás-labdarúgótornát is rendezett a büki Városi Sportcsarnokban. Szombaton nyolc együttes részvételével az U10-es gárdák számára kiírt Mikulás-torna-Sport36 Kupáért pattogott a labda. A Tóth Péter vezette Haladás VSE az A csoportba, a Szűcs János irányította Lurkó-Illés Akadémia a B-be került. A HVSE a ZTE-t 2-0-ra, az osztrák JAZ GU Süd együttesét 4-0-ra verte, az Újpesttől 2-0-ra kikapott. A Lurkó-Illés Akadémia az osztrák Güssinget 7-1-re, a Videotont 3-0-ra, a szlovák Dunaszerdahelyt 4-2-re verte. Az elődöntőben a Lurkó 3-0-ra legyőzte a Haladás VSE-t, a fináléban viszont a Videoton 4-1-re nyert a lurkósok ellen. A HVSE a harmadik helyen végzett, miután 2-0-ra megverte az Újpestet. A legjobb mezőnyjátékos Lőrincz Krisztián (Lurkó-Illés Akadémia) lett. A legjobb hazai (HVSE) futballistának Abért Barnát választották.

Másnap a korábbi kiváló Haladás-hátvéd, az autóbalesetben elhunyt Papp István emlékére rendezett viadalon, a Step Kft. Kupán egy tucat U12-es együttes vett részt. A Hegyi László edzette Haladás VSE az A, a Takács Csaba irányította Illés Akadémia-Haladás a B csoportba kapott besorolást. A HVSE az osztrák Oberpullendorfot 2-1-re, a Budapest Honvédot 5-3-re, a Pécset 2-1-re verte, a Főnix Golddal 1-1-re végzett, a Vasastól 4-3-ra kikapott. Az Illés Akadémia-Haladás a ZTE-t 1-0-ra, JAZ GU Südöt 2-1-re verte, az Újpesttel 2-2-re, a Mészöly Focisulival 0-0-ra végzett, a Videotontól 7-0-ra kikapott. Az elődöntőben viszont mindkét vasi együttes vereséget szenvedett, a Haladás VSE az Oberpullendorftól 2-1-re, az Illés Akadémia-Haladás a Videotontól 1-0-ra kapott ki. A harmadik helyért vívott találkozón az Illés Akadémia 1-0-ra legyőzte a Haladás VSE-t. A tornát a Videoton nyerte.

Az U12-es torna legjobb mezőnyjátékosa,  Frák Marcell Fotó: Lurkó UFC

A legjobb mezőnyjátékos Frák Marcell (Illés Akadémia-Haladás), míg a legjobb hazai futballista Horváth Csongor lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!