Sport

2015.01.29. 19:38

Rapport és Nagy is kikapott a Gibraltár Open harmadik fordulójában

Gibraltár – A Tradewise Gibraltár Open második fordulójában is nyert Rapport Richárd, Nagy Gábor fél pontot szerzett, a harmadikban azonban mindketten veszítettek.

Horváth Erika

A nagyszabású nemzetközi sakkverseny első fordulója győzelemmel zárult a Haladás VSE mindkét indulója számára. A 18 éves nagymester, Rapport Richárd (2716) a második körben sem hibázott, világossal megszerezte a teljes pontot a norvég nemzetközi mesterrel, Aryan Tarival (2487) szemben. A 21 éves nemzetközi mesterünk, Nagy Gábor (2410) nagyszerűen helytállt a 2617 Élő-ponttal jegyzett spanyol nagymesterrel, David Anton Guijarróval szemben – döntetlenben egyezett még a két sakkozó.

A csütörtöki 3. fordulóban Rapport sötéttel játszott a Ju Wenjun (2547) kínai nagymester ellen és sajnos a 40. lépésben alulmaradt.  Nagy a 253 fős verseny 29. legmagasabb értékszámú sakkozójával, a moldáv Viktor Bologan (2608) nagymesterrel találkozott, akitől szintén vereséget szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!