Sport

2015.09.03. 12:49

Rapport Richárd az élbolyban

Az Egyesült Arab Emírségekben 22. alkalommal megrendezett nemzetközi sakkfesztiválon ötös holtverseny alakult ki az élen. A kvintettnek tagja volt Rapport Richárd (2671).

Horváth Erika

Sajnos a mezőnyérték-számítás nem a Haladás VSE 19 esztendős nagymesterének kedvezett, végül az ötödik helyre rangsorolták. A kilencfordulós, 129 fős mastersverseny utolsó öt fordulójában Rapport Richárd már csak nagymester ellenfeleket kapott.

Rapport Richárd ifjúsági sakk nagymester Fotó: Horváth Csaba

Legyőzte két indiai riválisát, világossal Chanda Sandipant (2585), majd sötéttel Suri Vaibhavot (2552). Aztán fehérrel kikapott a későbbi győztes svéd Nils Grandeliustól (2628). Utolsó két mérkőzésén azonban már nem hibázott: feketével nyert az iráni Ehsan Ghaem Maghami (2609), fehérrel pedig a lengyel Dariusz Swiercz (2617) ellen. Így negyedmagával 7 ponttal az élen végzett. Még úgy is a hat magyar induló legjobbja lett, hogy a holtversenyszámítás után ötödik helyre sorolták. Sakkolimpiai ezüstérmesünknek ezzel megszakadt egy rossz sorozata, végre nem vesztett, hanem nyert Élő-pontokat (8,6-et).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!