Sport

2014.07.30. 18:30

Regionális tájfutóverseny

Káld - Eredményesen szerepeltek Vas megye tájfutói a Káld térségében rendezett regionális versenyen.

Tóth Gábor

A Káldi Természetjáró és Tájékozódási Futó Sportegyesület Dunántúl Kupa elnevezéssel rendezett regionális rangsoroló tájékozódási futóversenyt Káld térségében. Az erőpróbán közel 130 fős mezőny állt rajthoz, a régió tájfutóin kívül budapesti, pécsi, osztrák, sőt finn versenyzők is neveztek. A megye tájfutói (Szombathelyi Egyetemi SE, Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület) remekül teljesítettek, négy kategóriában is győzedelmeskedtek. A verseny érdekessége volt, hogy Magyarországon először itt próbálták ki azt a pár hete Olaszországban a világbajnokságon debütált forradalmian új pontérintési rendszert, amelynek köszönhetően a versenyzőknek nem kell chipjükkel az ellenőrző pontokon elhelyezett ugynevezett SI-dobozban érvényesíteni a pont fogását, hanem a ponttól 120 cm-re elhaladva a rendszer már érzékeli a pontfogást, így folyamatos futást tesz lehetővé.

Vasi eredmények, F10D (8): 1. Hargitai Barnabás (SZoESE), 2. Bárdosi Kornél (SZoESE). F16B (7): 1. Veszelszki Barnabás (Göcsej), 2. Jacsev Sámuel (Göcsej). N16B (10): 3. Király Boróka (Göcsej). N21B (10): 1. Vincze Rebeka (Göcsej), 3. Juhász Júlia (Göcsej). N35 (8): 1. Szabó Erika (SZoESE), 3. Marics Gáborné Jávorics Éva (Göcsej).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!