Sport

2015.10.13. 16:34

Régiós fogathajtó diadal: A csapatversenyben Vas megye nyert

Győrújbarát - Vas megye csapata nyerte a dunántúli megyék és Dél-Szlovákia kettesfogathajtó döntőjét.

Horváth Erika

A vasi aranyos csapat. Balról Bíró Attila, Novák Szabolcs, ifj. Szájer József. Fotó: Vas Megyei Lovas Szövetség

Kilenc dunántúli megye és Dél-Szlovákia legjobb fogathajtóinak részvételével rendezték meg a győrújbaráti döntőt, amelyen 30 hajtó indulhatott (minden megyéből három). Vas megyét Bíró Attila (Lukácsházi SE), Novák Szabolcs (Savaria LSE) és ifj. Szájer József (Katafai LSE) képviselte.

A húsz akadályból álló pálya a döntő színvonalának megfelelő nehézségű volt. A kétfordulós akadályhajtás egyszeri összevetéssel versenyszám első fordulójában ifj. Szájer József hibátlanul teljesített. Novák Szabolcs egy, Bíró Attila négy verőhibát vétett. Vas megye csapata az első forduló után a második helyen állt. A második fordulóban ifj. Szájer és Novák is remek hajtással hibátlanul teljesített, Bírónak két verőhibája volt. Egyéniben ifj. Szájer József a második, míg Novák Szabolcs az ötödik helyet szerezte meg az erős mezőnyben. A csapatversenyben, ahol a két legjobb egyéni eredmény számított (Novák-Szájer) Vas megye csapata bizonyult a legjobbnak Somogy és Tolna megye együttese előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!