Sport

2016.03.30. 16:10

Régiós mezei futás a Sport XXI. jegyében

Szombathely - A Magyar Atlétikai Szövetség felkérésére a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület rendezhette a Sport XXI. régiós mezeifutó-versenyt az U11-es és az U13-as korosztály számára.

Horváth Erika

A nyugat-dunántúli régiós verseny pályáját egy mezei válogatón már jól bevált finom domborzatú, jól belátható területen, a fedett uszodával szemben fekvő füves részen jelölte ki a SZoESE. Három - Győr-Moson-Sopron, Zala és Vas - megyéből összesen 193 versenyző érkezett.

Az U11-es korosztály egyéni dobogósai. Balról: Czeczeli Bende, Berger Júlia, Bene Noel, Juhász-Tóth Eszter, Katavics Lili, Kovács Ádám (Fotó: Kívés István)

Az U11-es korosztály 96 fős mezőnye két kört teljesített a kb. 700 méteres pályán. Az első helyet a Szombathelyi Sportiskola - Kovács Ádám, Schwachoffer Gábor, Abért Olivér, Molnár Kornél, Pápai Nerina, Fábian Dániel, Lakatos Kristóf, Rosta Georgina - csapata szerezte meg 136 helyezési számmal megelőzve a SZoESE (185) Bene Noel, Juhász-Tóth Eszter, Árvai Csongor, Katavics Lili, Szalai Kristóf, Tamási Eszter, Kolman Klaudia, Lakics Leila összetételű együttesét. Harmadikként a Győri AC (195), negyedikként a ZAC (220), ötödikként a Sopron (294) hatodikként a Dobó SE (344) zárt. Egyéniben Bene Noel (SZoESE) a célegyenesben előzte meg az addig magabiztosan vezető, szintén többszörös Csótó-futás győztes Czeczeli Bendét (Gothard) és Kovács Ádámot (Dobó SE). A lányoknál Juhász Tóth Eszter (SZoESE) nagy fölénnyel nyert, még az abszolút sorrendben is a harmadik helyre ért, csupán két fiú futott nála gyorsabban. Mögötte Berger Júlia (Győri AC) és Katavics Lili (SZoESE) állhatott még fel a dobogóra.

Az U11-es csapatverseny díjazottjai

Az U13-as korosztály három kört futott. Először az 51 lányversenyző rajtolt el. Iker Natália (Szombathelyi Sportiskola) fölényesen szerezte meg az első helyet klubtársa Róka Bora és a Nagy Hanna (Soproni AC) előtt. A fiúk 46 fős mezőnyében Bálint Barnabás (Győri AC), Gribovszki József (Sopron) és Verrasztó Milán (Dobó SE) volt az első három sorrendje.

A csapatverseny végeredményét klubonként négy-négy fiú és lány helyezési pontjainak összesítése adta. Győzött 68 ponttal a Dobó SE - Verrasztó Milán, Báthori-Tóth Benjámin, Őri Arvid, Kállai Zalán, Boros Abigél, Pánczél Vanda, Horváth Léna, Lukács Luca -, a második a Győri AC (99), a harmadik a ZAC (127, a negyedik a Sopron (183), az ötödik a SZoESE (194) lett.

A programot a NYME SEK Sporttudományi Intézetének szakemberei és hallgatói bonyolították le sportszakmai gyakorlatként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!