Sport

2015.01.26. 19:17

Remek volt a SZoESE

Győr – A Győr II. vendégeként aratott fontos, remek győzelmet a SZoESE-Sportiskola az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 13. fordulójában.

Tóth Gábor

CMB CARGO UNI Győr II.–Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola 65-72 (22-19, 16-21, 9-15, 18-17). – Győr, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Kéri, Pécsi.

SZoESE: Konti 4, SZABÓ-HAKLITS 19/6, PORPÁCZI 6, GUSZTAFIK 14, CZINDER 21/9. Csere: Gyuricza 2, Uszkai –, Tóth 6, Handler –, Kovács –. Edző: Kozma Tamás.

Nagy csatára volt kilátás az A csoportos Győr második csapata ellen, hiszen októberben hazai pályán csak két ponttal nyert a z újonc SZoESE (58-56). Érdekesség, hogy az ellenfél soraiban két volt szombathelyi lány, Simon Cintia és Kovács Vanessza is szerepet kapott.

Czinder Adrienn nagyszerű, ponterős játékkal rukkolt elő Fotó: Szendi Péter

Az első negyed dobóversenyt hozott, a védekezésre nem sok energiát fektettek a csapatok. A folytatásban is fej fej mellett haladtak a felek. A fizikálisan erősebb, magasabb hazaiak pozíciós játékban erősebbnek, stabilabbnak tűntek. Ám a szombathelyiek mezőnysora jól teljesített, játékosan, ötletesen vezette a támadásokat. Szabó-Haklits, Czinder és Gusztafik kreatív, remek megoldásaival nem tudott mit kezdeni az ellenfél (20. perc: 38-40). A harmadik negyedben aztán átvette az irányítást a motivált SZoESE, és némi előnyből futhatott neki a záró etapnak (30. perc: 47-55). A küzdelem a negyedik negyedben sem hagyott alább, végül a végig 5-6 pontos előnyben lévő szombathelyiek kicsikarták az értékes győzelmet – és továbbra is harcban állnak a felsőházi rájátszásért.

Kozma Tamás: – Újra tudunk 30-35 percig kontrolláltan játszani, taktikai feladatokat jól végrehajtani. A mezőnysorunk színvonalas, ötletes játéka döntőnek bizonyult. A védekezésünkre sem lehetett panasz, pedig az ellenfél erősebb, magasabb szerkezettel játszott. A 25-ből 21 büntetőt értékesítettünk egy ilyen kiélezett küzdelemben, ami első osztályú teljesítmény. Elégedett vagyok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!