Sport

2015.05.20. 14:37

Remekeltek a vasi erős emberek az országos bajnokságon

Szerencs - Remek eredményekkel tértek haza az vasi sportolók a WPC magyar erőemelő és fekvenyomó országos bajnokságról.

Tóth Gábor

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen – a különböző korosztályokban, súlycsoportokban – közel ötszázan tették próbára a tudásukat az elmúlt hétvégén (a fekvenyomást RAW, védőruha nélküli kategóriában teljesítették a versenyzők). A vasi színeket öt erős ember képviselte.

Közülük fekvenyomásban hárman neveztek. A nyílt 110 kilósok mezőnyében Antal Kálmán 220 kilóig jutott, ez az eredmény a negyedik helyre volt elegendő. A szintén szombathelyi Fülöp Róbert a masters I. korcsoportban (+40) 160 kilót nyomott ki, a dobogó második fokára állhatott fel. A körmendi Vass László masters II (+50) +125 kilóban megbirkózott a 175 kg-os súllyal, bajnoki címet szerzett.

Felhúzás. Gadó András birkózik meg a 257,5 kilós súllyal. Fotó: Galaxy

Erőemelésben Gadó András (Galaxy) a nyílt 100 kilós súlycsoportban lépett dobogóra. Guggolásban 272,5, fekvenyomásban 167,5, felhúzásban pedig 257,5 kilót teljesített. A 707,5 kg-os összsúly a dobogó harmadik fokát jelentette. Gadó András sokat nem pihenhetett az ob után, hiszen most hétvégén már nemzetközi mezőnyben, Kijevben, egy erősember Európa Kupán próbál helytállni. Antal Zsolt (Galaxy) szintén erőemelésben (110 kg, nyílt) próbált szerencsét: 250 kilóval guggolt, 185 kilót nyomott fekve, 270 kilót teljesített felhúzásban. A 705 kilós összteljesítménnyel értékes ezüstérmet gyűjtött be.

– Egytől egyig jól teljesítettek a vasi sportolók, de főleg a nagyon népes nyílt 110, 100 kilós súlycsoportban volt nehéz eredményesen szerepelni. Az eredmények biztatóak az előttünk álló nemzetközi versenyek előtt – értékelt elégedetten társai nevében is Gadó András, a Vas megyei erősport vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!