Sport

2013.05.05. 09:14

Remekül kosarazott, nyert a SZoESE női gárdája

Szombathely - Remek teljesítménnyel, nagyszerű hazai győzelemmel folytatta a 916. helyért zajló rájátszást a Szombathelyi Egyetemi SE amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

A rájátszás 5. fordulójában azt a Vasast fogadta a SZoESE, amelytől a fővárosban 27 ponttal kikapott a szombathelyiek nagyon készültek a visszavágásra. Ennek ellenére a mérkőzést a Vasas kezdte jobban. A hazaiak gyengén lepattanóztak, könnyű kosarakat engedélyeztek ellenfelüknek. Félő volt, hogy a vendégek idő előtt eldöntik a találkozó sorsát (12. perc: 11-24). Azonban egy időkérés után rendezte sorait - elsősorban a védekezését - a SZoESE, és állva hagyta ellenfelét. A nagyszünetig átvette a vezetést (20. perc: 25-24).

Fordulás után sem csökkent a hazaiak lendülete, az esélyesebb vendégek egyre nehezebben tartották a lépést. Főleg Földi volt elemében, szorgalmasan termelte a pontokat (30. perc: 39-31). A végére pedig nem maradt izgalom (34. perc: 44-31).

Remek játékkal rukkolt elő a SZoESE, megérdemelten, a vártnál könnyebben nyert a remek erőt képviselő Vasas ellen.

Földi Gyöngyvér nagyot játszott, ponterősen kosarazott. Fotó: Horváth Csaba

Szombathelyi Egyetemi SE - Vasas II. 52-42 (11-18, 14-6, 14-7, 13-11)

Szombathely, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 916. helyért, vezette: Surányi, Nagy.

SZoESE: FÖLDI 179, Szabó-Haklits 6, Handler 4, HORVÁTH 12, Konti 1. Csere: GUSZTAFIK 9, Bauer 3, Uszkai . Edző: Szalai János.

Vasas, legjobb dobók: Szalay 8, Solymosi 8.

Szalai János: Motiváltan játszottak a lányok, ráadásul a mérkőzés nagy részében taktikailag is remekeltek. Elégedett vagyok, egy fontos meccset nyertünk meg, ráadásul kifejezetten jó teljesítménnyel ami bíztató a jövőre nézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!