Sport

2017.06.27. 18:35

Rendben lezajlott az idei futball szezon - Már a következő szezonra készül a vasi igazgatóság

KÖRKÉP Évadázó ülést tartott a napokban a Magyar Labdarúgó Szövetség Vas Megyei Igazgatósága - az igazgatóság munkatársai már készülnek az előttünk álló, 2017/2018-as szezonra is.

Tóth Gábor

Évadzáró ülésen összegezték a mögöttünk hagyott szezon tapasztalatait a Magyar Labdarúgó Szövetség Vas Megyei Igazgatóság társadalmi elnökségének tagjai és a bizottságok vezetői, tagjai.

- A Vas megyei bajnokságok a 2016/2017-es szezonban sikeresen lezajlottak - összegzett Hollósi Szabolcs, a versenybizottság elnöke. - Bizottságunk új összetételben tavaly szeptemberben kezdte meg működését. A körmendi, szombathelyi, sárvári területi felelősök rendszerét a csapatok pozitívan fogadták - ugyanis így biztosítva volt a folyamatos, napi kommunikáció a csapatvezetőkkel.

Nagy sikerrel rendeztük meg az U14-es, az U16-os és az U19-es korosztályokban a bajnokok tornáját. Örömteli tény, hogy az országban a megyék között nálunk a legmagasabb az egy lakosra jutó versenyengedélyek száma. Ez a megyében dolgozó sportvezetőket, edzőket is dicséri. Az utánpótláscsapatok versenyeztetése azonban a klubokat nagy kihívás elé állítja, emiatt nekünk is keresnünk kell minden lehetőséget a labdarúgás népszerűsítésére. Elindítottuk például a bizottság Facebook-oldalát, de további különböző akciókat is tervezünk az igazgatósággal közösen.

- A mérkőzések nagy része sportszerű keretek között zajlott le, viszont a játékvezetőkkel szembeni atrocitások száma sajnos növekedett - jelezte dr. Kövesdi Zoltán, a fegyelmi bizottság elnöke. - Minden érintett félnek feladata, hogy a jövőben ezeket megelőzzük.

Évadzáró ülésen az MLSZ Vas Megyei Igazgatóságának munkatársai Fotó: Serman Tamás

A játékvezető bizottság elnöke, Szarka Zoltán beszámolt róla, hogy 19 fiatal, frissen végzett játékvezető kezdte meg működését, akik egy-két éven belül már a felnőtt bajnokságokban is segíthetnek a játékvezetői létszámhiány enyhítésén. A kevés játékvezető miatt ugyanis a megyei III. osztály mérkőzésein többször csak egy asszisztens segíti a játékvezető munkáját, ami bizony nem a legszerencsésebb.

Az igazgatóság munkatársai már gőzerővel készülnek az előttünk álló 2017/2018-as szezonra. A csapatok a napokban megkapták a nevezési dokumentációkat. Több sportvezető érdeklődött a megyei II. osztály csoportbeosztásáról. Kellő számú nevező sportszervezet esetében fennmaradhat a háromcsoportos rendszer. A júliusi 7-i nevezési határidőt követően, a hónap közepére már körvonalazódni fog a megyei I. osztály mezőnye, valamint a megyei II. és III. osztály csoportbeosztása - de a véglegesítés várhatóan csak a hónap végéig történik meg.

Az átigazolási szezon július 1-től 31-ig tart. Elindultak a pályahitelesítések, a csapatokat előzetesen tájékoztatták a minimumfeltételekről. A sportszervezetek részvételével februárban sikeresen megrendezett területi fórumokat augusztus elején is megszervezik - itt lehetőség lesz többek között a sorsolási tervezetek egyeztetésére is. A játékvezető bizottság tagjai előadásokat tartanak majd a labdarúgás szabályairól a megyei I. osztályú csapatoknál - hogy a játékosok a legfrissebb szabályismerettel felvértezve fussanak neki a 2017/2018-as szezonnak. A szabályismereti előadást a jövőben az alacsonyabb osztályokban is bevezetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!