Sport

2015.10.04. 15:12

Répcelaki ezüst - Döntőt játszhattak az NBC Kupában

Ezüstérmet szerzett a Répcelaki SE férfi tekecsapata a harmadik számú európai tornán, az NBC Kupán.

Horváth Erika

A répcelakiak már negyedszer indulhattak az NBC Kupában; a tavalyi bronz után idén is a legjobb négyben szerettek volna végezni. Ez minden nehézség nélkül sikerült: a selejtezőből 3509 fával második helyen jutottak az elődöntőbe (Rudolf 612, ifj. Móricz 597, Pete 546, Zapletán 599, Gosztola 560, Vörös 595). Aztán jött a ráadás, hiszen a horvát Eszékkel szembeni 6:2 (3468-3391)-es sikerrel a fináléba is bekerültek (Vörös 575, Móricz 582, Farkas 563, Zapletán 616, Gosztola 564, Rudolf 568). A másik elődöntőből a címvédő olasz bajnok Neumarktot 5:3-ra verő német Bamberget kapták ellenfélül a vasiak. Az ötszörös egyéni, kétszeres páros és kétszeres csapatvilágbajnok Csányi Béla által vezetett együttessel szemben ugyan már fejet kellett hajtani, de az ezüstérem és Bajnokok Ligájába jutás is káprázatos eredmény a kisváros csapatától.

Répcelaki SE–SKC Victoria 1947 Bamberg 2:6 (3517-3598). – Ritzing, férfi teke NBC Kupa döntőt.

Répcelak: Rudolf 543, ifj. Móricz 609, Farkas 563, Zapletán 595, Gosztola/Ritter 606, Vörös 601. Edző: Kiss Zsolt.

Bamberg: Fritzmann 608, Lupu 630, Kunze 583, Jelinek 595, Weiss 630, Wagner/Jelitte 552. Edző: Csányi Béla.

Répcelaki SE ezüstérmes tekecsapata. Állnak balról: Rudolf Balázs, Farkas Imre, Vörös Milán, ifj. Móricz Zoltán, Kiss Zsolt edző. Elöl: Gosztola László, Ritter Ramás, Pete Sándor, Zapletán Zsombor Fotó: Szarka Sándor

Rudolf Balázs az első két szettet megnyerte, utána azonban betlizett – elment a csapatpont, és 65 fás előnyt is szerzett ellenfele. Móricz Zoltánnak a már 48 éves, de most is klasszisteljesítményt nyújtó román Lupuval szemben 609 fával sem volt esélye. Kiélezett csatában alulmaradt Farkas Imre, Zapletán Zsombornak viszont, bár riválisához hasonlóan 595 fát ütött, szettpontokkal megszerezte az első répcelaki pontot. A 3:1-es és 106 fás bambergi előnyön még sikerült némiképp kozmetikázni; Gosztola László és az őt váltó Ritter Tamás 606 fáig jutott, de ez sem volt elég Weiss ellen. Vörös Milán azonban 601 fával pontot szerzett, és 81-re csökkentette a fakülönbséget. Összességében azonban magabiztosan és megérdemelten szerezte meg – 2009 után – a második NBC Kupa-győzelmét a háromszoros Bajnokok Ligája- és ötszörös Európa Kupa-győztes Bamberg.

– Büszke vagyok az ezüst-éremre. életem egyik legszebb élménye az elmúlt hét – adott hangot elégedettségének Kiss Zsolt, a répcelakiak edzője. – A várakozásunknak megfelelően, zökkenőmentesen sikerült az első akadályt legyőzni, a selejtezőből a négybe jutással teljesítettük is a fő célunkat. Az Eszék a miénkhez hasonló képességű csapat; de közepes faeredménnyel is biztosan nyertünk és döntőbe jutottunk. Csányi Béla elmondta, hogy a Bamberg együttesét 70-80 millió forintnyi pénzből működtetik, minden játékosuk profi, semmi más dolguk nincs, csak a teke. Ennek tükrében még dicséretesebb a csapatunk helytállása. Odatették magukat a fiúk, három 600 fa feletti és egy ahhoz közeli teljesítményünk is volt. Magunkhoz képest túlteljesítettük az elvárást, az ezüst egy plusz ajándék. Sokan szurkoltak nekünk a hét során, a döntőre pedig nemcsak Répcelakról, hanem a megye más részeiből is érkeztek – jó hangulatot teremtettek, megtapsoltak bennünket. Bár a hét végére nagyon elfáradtunk – hiszen minden nap reggel indultunk Ausztriába, este jöttünk –, szombaton este azért ünnepeltünk, egy kicsit örültünk egymásnak.

Ezüstérmével a Répcelak jogot szerzett a csapat történetében először a Bajnokok Ligájában való indulásra is. November 21-én lesz az első találkozó a kiírás szerint a Világkupa hetedik helyezettje a Maribor ellen. Az oda-visszavágó után a győztes léphet tovább. Addig is pörög tovább a bajnokság. A hétvégén, hazai pályán a BKV Előre ellen is igyekszik megőrizni eddigi hibátlan mérlegét a Répcelaki SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!