Sport

2017.06.14. 15:40

Nagyot küzdöttek a roncsderbisek

SZOMBATHELY Remekül sikerült a roncsderbibajnokság idei második futama Mad-Mex Mexican Grill&Bar-Galambos Transz Kupa - sok szombathelyi, rumi érem született.

Tóth Gábor

A versenynek a Szabadidőközpont adott otthont. A mezőnyben ott voltak a házigazda, szervező Auto-Crash Szombathely SE, valamint az Autó Sport Klub Rum pilótái, autói is. Összesen 75 autó állt rajthoz, de mivel egy járművet több pilóta is használhatott, ezért több mint száz nevezés történt. Népes szurkolósereg, kiváló hangulat, remekül előkészített pálya várta a versenyzőket, akik igazán kitettek magukért, óriási csatákat vívtak - látványelemként sok borulás, karambol színesítette a vasárnap délutánt. A házigazda szombathelyieknek nagyon jól sikerült a hazai verseny, rengeteg érmet szereztek, de a rumiak is sokszor állhattak dobogóra.

- Komoly siker aratott a rendezvény, nézőcsúcsot döntöttek a szurkolók, a mezőny pedig ugyancsak népes volt - fogalmazott Pintér Endre, a házigazda Auto-Crash Szombathely SE vezetője. - A szabadidőközpont kultikus helyszíne a roncsderbi sportágnak, ennek megfelelően igyekeztünk minél jobb házigazdái lenni a versenynek. A pályát alaposan előkészítettük, és nemcsak a versenyzőket szolgáltuk ki, figyeltünk a szurkolókra, az érdeklődőkre is - mindenki elégedetten nyilatkozott a futam után. A pálya minőségi, gyors, szűk kanyarokkal rendelkezik, öntöztük a talajt, így remek verseny kerekedett, látványos borulásokkal fűszerezve. A sportág minden szépségét felvonultatták a pilóták. Külön öröm számomra, hogy mind a szombathelyi, mind a rumi versenyzők eredményesen szerepeltek.

Mad-Mex Mexican Grill&Bar-Galambos Transz Kupa, vasi érmesek, szuperfutam: 1. Németh Frigyes (Szombathely), 2. Kovács Szabolcs (Szombathely), 3. Pék Ferenc (Szombathely). Széria nagy: 1. Viszket Krisztián (Szombathely), 2. Németh Ferenc (Szombathely), 3. Pék Ferenc (Szombathely). Széria közép: 1. Berta Norbert (Szombathely), 2. Kovács Szabolcs (Szombathely). Széria kicsi: 1. Mórocz Patrícia (Szombathely), 2. Korándi Balázs (Szombathely), 3. Pék Ferenc (Szombathely). Női: 1. Suborits Regina (Rum), 2. Dancs Gertrúd (Szombathely), 3. Berta Dorina (Szombathely). Trabant: 1. Berta Norbert (Szombathely), 3. Suborits Zsófia (Rum). Ütközéses: 1. Berta Norbert (Szombathely), 3. Suborits Regina (Rum). Szerelő futam: 1. Fülöp Márton (Szombathely), 3. Takács Roland (Szombathely). Amatőr: 1. Sporeth Roland (Szombathely), 2. Dancs Márió Márk, 3. Berta István (Szombathely).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!