Sport

2015.03.26. 17:14

Röplabda: Nagy csatában győzött a VSA

Szombathely – A papírformánál lényegesen szorosabb csatában tudott nyerni az NB II-es női röplabda-bajnokság városi rangadóján az NB I-es álmokat dédelgető Vasi Sport Akadémia-Sportiskola a sereghajtó SZoESE-Haladás ellen.

Szendi Péter

SZoESE-Haladás VSE– Vasi Sport Akadémia-Sportiskola 1:3 (-23, -17, 21, -24).

Szombathely, 120 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Őri, Prukner.

SZoESE-HVSE: Kiss L., Horváth M., Szalontai P., HALMOSI, SZALONTAI E., Erdősi. Csere: NAGY T. (liberó), Simon F., Németh E. Edző: Bodzer Attila.

VSA-SI: Varga, TÓTH, Fazekas, Végh, Kiss B., Bokor. Csere: HORVÁTH Z. Edző: Mucsi Péter, Bedőcs Gergely.

A VSA-sTóth Zsuzsanna támadását igyekszik hatástalanítani a Szalontai Petra (11)) és Halmosi Noémi (3) alkotta sánc. Nagy érdeklődés övezte az NB II-es szombathelyi rangadót. Fotó: Szendi Péter A V

A mérkőzés előtt gyászszünettel emlékeztek meg a Vas megyei röplabdázás legeredményesebb játékosáról, a vasárnap tragikus módon elhunyt olimpiai negyedik, háromszoros Eb-bronzérmes, kétszeres KEK-győztes, 224-szeres válogatott Szijártóné Kőszegi Bernadettről.

Nagy elszántsággal vetette magát a küzdelembe az idei szezonban nagyon peches, a nyugati csoport utolsó, hetedik helyén tanyázó hazai csapat – aktív támadójátékkal, nagyon jó sáncokkal sikerült is zavart okozni az NB I-es terveket szövögető, ám a csoportban most csak harmadik VSA-SI soraiban (6-1).

Aztán elkezdtek zárkózni a vendégek, elsősorban azért, mert a SZoESE nem tudta hasonló színvonalon folytatni. Hamarosan egál lett az állás (11-11), és miután Kiss Brigitta sorozatban 11-szer nyithatott, Tóth Zsuzsanna pedig a hálónál volt magabiztos, behozhatatlannak tűnő előnyt szereztek az akadémisták (11-18). A hazaiaknak mégis sikerült felzárkózniuk (22-22), ám a finisben ellenfelük koncentrált jobban (23-25). A sok nyitásrontás miatt is jócskán esett a színvonal, így megkönnyítették egymás dolgát a csapatok. A második játszmában 9-9-ig fej - fej mellett haladtak, aztán a Haladás térfelén bekövetkezett teljes zűrzavar miatt könnyen növelte előnyét a VSA (17-25). A harmadik szett nem jó, de teljesen kiegyenlített játékot hozott. A végjátékban ezúttal Mucsi Péter csapata volt sebezhetőbb (25-21). A negyedikben egyre tompábbnak tűntek az akadémisták, egy-két ponttal csaknem végig az egyetemisták vezettek. 24-22 után jött a fordulat; a játszmalabdát nem tudták értékesíteni, kiénekelte a sajtot a szájukból a rutinosabb VSA (24-26).

Bodzer Attila: – Megpróbáltuk megszorongatni a VSA-t, de sajnos még mindig ugyanaz a hibánk, a végjátékokban nem tudunk megfelelően koncentrálni.

Mucsi Péter: – Izgalmas mérkőzésen sikerült nyernünk, jó hírverése volt ez a röplabdázásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!