Sport

2014.11.20. 12:20

Röplabda: Könnyen jutott a Gödöllő a nyolc közé

Szombathely - A papírformának megfelelően nagyon simán győzött az NB I-es tabellát vezető Gödöllő a SZoESE-HVSE NB II-es csapata ellen a női röplabda Magyar Kupában.

Horváth Erika

SZoESE-Haladás VSE– TEVA Gödöllői RC 0:3 (-9, -9, -11).

Szombathely, női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntő, vezette: Prukner, Őri.

SZoESE-HVSE: Sipos, Szalontai P., Halmosi, Erdősi, Horváth M., Kiss L. Csere: Nagy T. (liberó), Baukó, Németh E., Kovács A. Edző: Bodzer Attila.

A szombathelyi Erdősi Gréta (szemben) próbálja áttörni a gödöllői – Takács Doroti (10) és Széles Petra (13) alkotta – falat. Fotó: Szendi Péter

Gödöllő: Lutter, Széles, Fritz, Szakmáry, Takács, Csengeri. Csere: Bánlaki (liberó), Kalotai, Radomszky, Nagy K., Lados, Halla, Szekeres, Kovács A. (liberó). Edző: Horváth András.

Már a melegítésnél is látszott, hogy más fordulatszámon – és szinten – játszik az NB I-ben veretlenül éllovas Gödöllő, és az NB II-ben is botladozó vasi csapat. A mérkőzésen is érvényesült a tudásbeli különbség, az első szettben szinte csak a vendégek hibájából született hazai pont. Márpedig ők keveset hibáztak, még 10 pontig sem jutottak a szombathelyiek, ahogy a második játszmában sem. Vasi szempontból az egyetlen örömteli élmény az volt, hogy a Vasi Sport Akadémiától a nyáron Gödöllőre igazolt Takács Doroti láthatóan sokat fejlődött, és jó megállja a helyét az élcsapatban. A harmadik szettre már teljesen kicserélődött a vendégcsapat, de Bodzer Attila is több játékosának adott lehetőséget. A nyolc közé jutás 52 perc alatt dőlt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!