Sport

2016.02.19. 19:06

Röplabda Savaria Kupa augusztusban

Szombathely - A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége döntött a válogatott keretek felkészüléséről.

Horváth Erika

Eldőlt, hogy ismét láthatjuk Szombathelyen a magyar női válogatottat, amely a tavalyi évben bravúrosan szerepelt. Jan De Brandt együttese megnyerte az Európa Ligát (Szombathelyen harcolta ki a fináléba jutást), az Európa-bajnokságon pedig - amelyen 28 év után vehetett részt - a 12. helyen végzett.

Tavaly sikerrel vívta meg Szombathelyen a Görögország elleni Európa Liga-elődöntőt a magyar női röplabda-válogatott (Fotó: Unger Tamás)

A magyar csapat idén is indul az Európa Ligában, amely június végén zárul. Augusztusban kezdődik a felkészülés a szeptemberi két Eb-selejtezőtornára, amelynek fontos állomása lesz a Savaria Kupa. A válogatott programjához igazodva a nagy múltú -immár 37. - nemzetközi női röplabdatornát ezúttal nem tavasszal, hanem augusztus 19-21-én rendezik meg Szombathelyen és Bükön. Franciaország és Szlovákia már jelezte részvételét, rajtuk és a magyarokon kívül még egy válogatottat hívnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!