Sport

2017.02.10. 17:35

Röplabda Savaria Kupa miniknek - A szombathelyiek esélyesek az országos döntőre!

Szombathely - Hazai tornán, a Savaria Kupán mutathatták meg magukat a szombathelyi U13-as röplabdás lányok. A Szombathelyi Sportiskola csapata pillanatnyilag országos döntőt érő helyen áll.

Horváth Erika

Nagyszabású mini röplabdatornának lehetett a házigazdája a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.: 12 csapat vett részt az U13-as korosztály országos bajnokságára kvalifikáló versenysorozat szombathelyi állomásán. A pontgyűjtés mellett nagyszerű játéklehetőség volt ez a röplabdás palántáknak, hiszen minden csapat legalább négy meccset játszhatott. Az egyetemi sportcsarnokban négy pályát alakítottak ki. Négy hármas csoportban kezdődtek a küzdelmek - a mini korosztályban négy-négy elleni a játék.

Játékban a Szombathelyi Sportiskola csapata. A labdával Hütter Rebeka (6), balról a különdíjas Tóth Bíborka (1), jobbról Nagy Tíria Fotó: Szendi Péter

A Szombathelyi Sportiskola (SzoSI) Tóth Zsuzsanna által vezetett együttese a Veszprémet 2:1-re legyőzte, de a Vasastól - amely később meg is nyerte a tornát - 3:0-ra kikapott. Csoportmásodikként a keresztjátékban a SZoESE egy csoportelsővel - a későbbi ezüstérmes - budapesti Herkulessel találkozott és 2:0-ra alulmaradt. Így az 5-8. helyért folytathatta. Miután a nagy rivális Kaposvártól óriási küzdelemben 2:1-re, az utolsó szettben minimális, kétpontos különbséggel kikaptak a sportiskolások, fáradtan, kedvetlenül a hetedik helyért léphettek pályára a Graz ellen - 2:1-es vereség és a nyolcadik hely lett a vége. A SZoESE-s kislányoknak - akiket Bíróné Ilics Katalin treníroz - nem sikerült meccset nyerniük, a 12. helyen zártak.

Az eredményhirdetésen volt minden, mint a nagyoknál. All-Star-csapatot is hirdettek, de minden gárda legjobb játékosa és az edzők is kaptak különdíjat. A hazaiak közül a Szombathelyi Sport-iskolából Tóth Bíborkát, a SZoESE-ből Czillnger Hannát választották a legjobbnak.

A Savaria Kupa végeredménye: 1. Vasas, 2. Herkules, Budapest, 3. Gödöllő, 4. Kodolányi, Székesfehérvár, 5. Kaposvár, 6. Dabronc, 7. Graz, 8. Szombathelyi Sportiskola, ... 12. SZoESE.

- A Magyar Röplabda Szövetség kiválónak, az eddigi tornák közül a legjobbnak minősítette a rendezést. Gördülékenyen ment minden, nem volt csúszás sem és gazdag díjazás várta a résztvevőket - összegzett Bedőcs Gergely, a rendező sportiskola röplabda-szakosztályának vezetője. - Színvonalas volt a torna, a budapestiek vitték a prímet, a Vasas kiemelkedett a mezőnyből. A SzoSI csapatát az 5-6. helyre vártuk, de a Kaposvár elleni rangadót nem sikerült megnyerni, nyolcadik hely lett belőle. Pillanatnyilag azonban az összesített pontversenyben még az országos döntőt érő, 11. helyen állunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!