Sport

2017.03.08. 20:15

Sikeres folytatás - Nyert a HVSE/SI és a SZoESE is

Szombathely, Budapest - Mindkét szombathelyi NB II-es női röplabdacsapat győzött a nyugati csoport harmadik körének nyitófordulójában.

Horváth Erika

Haladás VSE/Sportiskola- Veszprémi Egyetemi SC 3:0 (16, 19, 17). - Szombathely, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Barabás B., Prukner.

Haladás: Horváth D., Pető, Mikos, Merklinné, Bokor, Dancsecs. Csere: Farkas (liberó), Zoltán (liberó), Marton, Varga R., Majczán, Dabronaki. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Az NB I-ért küzdő, a csoportot vezető hazaiak még úgy is nagyon könnyedén nyertek egy óra alatt a sereghajtó ellen, hogy Mohl-Benesóczky Annát és Fazekas Szilviát is nélkülözték. Junior: 3:0.

A HVSE csapatában Dancsecs Nikolett remekül játszott centerposzton Fotó: Unger Tamás

Honvéd Zrínyi SE-SZoESE 2:3 (-22, 19, -9, 23, -12). - Budapest, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Varjasi, Oláh.

SZoESE: Kiss L., Gulkai, Varga N., Halmosi, Németh E., Horváth M. Csere: Simon F., Demény Laura, Demény Liza. Edző: Bodzer Attila.

A negyedik HZSE és az ötödik SZoESE találkozóját a hazaiak kezdték jobban. A szombathelyiek szívós mezőnymunkával 12-12-nél egyenlítettek, majd előnybe kerültek és nagy csatában megnyerték az első szettet (22-25). A másodikban feljavultak a fővárosiak és egyenlíteni tudtak (25-19). A harmadik játszmát viszont végig a nagyon magabiztosan játszó SZoESE uralta (9-25). Óriási küzdelmet, hatalmas labdameneteket hozott a negyedik játékrész, amelyet - a harmadik szettlabdáját értékesítve - a Zrínyi nyert meg (25-23). A döntő, rövidített etap első felében még a hazaiak álltak nyerésre (9-5), de nagyszerű csapatjátékkal egyenlített, majd a mérkőzés 103. percében megszerezte a győzelmet a SZoESE (12-15). Junior: 3:1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!