Sport

2017.02.12. 19:00

Körmendi örömünnep Zalaegerszegen

Hat emberrel tudott lépést tartani és rangadót nyerni Zalaegerszegen az Egis Körmend, amely vezetett is nyolccal, de volt kilenc pontos hátrányban is. Gyenge játékvezetés mellett zajlott a találkozó, amelyen mentálisan erősebb volt és megérdemelten győzött a tartalékos MTE.

Németh Zsolt

Zalakerámia-ZTE KK – Egis Körmend 85–88 (19–27, 22–17, 21–15, 23–29)

Zalaegerszeg, 3000 néző V: Földházi, Jakab, Tőzsér

ZALAEGERSZEG: Ubilla 10/3, NORFLEET 21/9, BENKE 12/3, Szabó 7/3, DRUNGILAS 18

Csere: Wright 7, Kerpel-Fronius 7/6, Mohácsi 3/3,

Vezetőedző: Bencze Tamás

KÖRMEND: Petty 9/3, SMITH 19/9, FERENCZ 12/6, Allen 16/3, CSORVÁSI 14

Csere: Horti -, GIBBS 18/3,

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

Az eredmény alakulása. 5. p.: 8-15. 8. p.: 18-23. 14. p.: 29-32. 17. p.: 36-33. 23. p.: 47-50. 28. p.: 57-59. 32. p.: 67-59. 37. p.: 77-78.

Fotó: Pezzetta Umberto

A körmendiek négy idegenlégióssal érkeztek Zalaegerszegre, miután Jordan Loveridge két napja már nem volt tagja a csapat keretének. Csorvási lázas betegen vállalta a játékot, Németh Ákos pedig az U20-as meccsen megsérült. Kevés hadra fogható kosaras volt a vendégpadon, de jól kezdtek a piros-feketék, ahonnan hat perc után Horti is kiesett sérülés miatt. Ferencz hármasa után Smith zsákolt, vezetett a Körmend, amelyben jól dolgozott a palánk alatt Csorvási.

Fotó: Pezzetta Umberto

Az ötödik perc elején Bencze Tamás időkéréssel igyekezett változtatni a dolgok menetén. De nyolcig nőtt a vendégelőny, sok cserével tovább keresték a hazaiak a hatékony ötöst. Kerpel-Fronius hármasával közelebb is lépett a Zete, de csak átmentileg. A játékvezetői felfogás nem tűnt kedvezőnek a Körmend számára. Allen tiszta szerelését faultnak ítélték, miközben engedték a zalaiak szigorú védekezését. Tíz perc után nyolc ponttal így is a vendégek vezettek. Csorvási is ártatlanul kapott támadóhibát, Szabó viszont hármast dobott. Csorvási egy kettessel állt nemes bosszút.

Összeszedettebben játszott a Körmend és tartotta továbbra is az előnyét, aztán beindult a triplaeső. Amikor Norfleet ziccerből dobott kettest, Gasper Potocsnik kért időt, mert háromra csökkent az előny. Smith reklamálásért kapott technikait, már csak eggyel volt előrébb az MTE. Három és fél perccel a nagyszünet előtt először vezetett a Zete, Ubilla kosarával. Egy újabb kettes és védekezési hiba után megint körmendi idő jött. Sikerült az egyenlítés, sőt az utolsó perc rohamaiban újra hárommal ellépett a Körmend, de egyre inkább gyűltek a faltok a hatemberes rotációban. Csorvási kettese után Gibbs lopott labdát, ők voltak a leghatékonyabbak támadásban a vendégeknél.

Fotó: Pezzetta Umberto

Nem sokkal később Mohácsi hármasával egalizált, Ubilláéval már vezetett is a Zete. Szabó kapott sportszerűtlen hibát, ismét a Körmendnél volt az előny. De Allen teljesítménye messze elmaradt a korábbitól, nem tudott betalálni, még büntetőből sem mindig. Ez pedig komoly hátrányt jelentett az erősen tartalékos MTE számára. A Zalaegerszeg átvette a vezetést a negyed végére. Norfleet hármasa sem ígért jót, a duplája még úgy sem. Nyolc pontos hátránynál jött a körmendi időkérés aztán Smith két hármasa. Bencze Tamás is időt kért. A 34. percben újra egál volt, Gibbs ziccere után.

Fotó: Pezzetta Umberto

De gyorsan ellépett a Zete Petty sportszerűtlenje után. Ekkor sem hagyta magát a nagyot küzdő Körmend, kettőre felzárkózott. Aztán ismét sportszerűtlen faultot fújtak a vendégek ellen. De ez sem okozott törést, Allen kettesével már eggyel előrébb is járt az MTE, jött az újabb zalai idő. Allen alaposan összekapta magát, és két perccel a vége előtt vezetett a Körmend. Hosszas vita alakult ki a zsűriasztalnál egy körmendi labdaszerzés után, el is vették a támadás jogát.

Fotó: Pezzetta Umberto

De Petty visszalopta a játékszert, Allen pedig bedobta. Igyekezett a Zete, amely egy pontra fel tudott zárkózni, de egy hosszas közjáték után Ferencz szerzett labdát, Allen dobott be két büntetőt és a Zete már nem tudott pontot szerezni, minden nehézség ellenére diadalt aratott az Egis Körmend a közvetlen rivális otthonában!

Mestermérleg:

Bencze Tamás: "A Körmendnek gratulálni kell, ők dobták a több pontot a végén. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, aminek most azért nem tudok teljesen örülni. Az utolsó negyedben kilenc eladott labdánk volt, míg az ellenfélnek csak egy, és taktikailag sem sikerült megvalósítanunk azt, amit akartunk. A csapat viszont küzdött, nincs miért szégyellni valónk, hiszen egy topcsapattól kaptunk ki."

Gasper Potocsnik: "Gratulálnom kell az ellenfélnek is, hiszen ők is nyerhettek volna. Igazi nagy csata volt,  és csak hat játékost tudtam szerepeltetni. Amióta itt dolgozom erre a győzelemre vagyok a legbüszkébb."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!