Sport

2015.04.20. 12:24

Sakk diákolimpia Szombathelyen - Negyedik a Bercsényi és a Bolyai

Szombathely - Két negyedik és egy ötödik helyezés volt a Vas megyei csapatok legjobb eredménye a Haladás VSE sportcsarnokában 12. alkalommal megrendezett sakk diákolimpia csapatversenyeinek országos döntőjén.

Unger Tamás

Két napon át a sakk diákolimpia országos döntőjébe jutott csapatok és kísérőik népesítették be a Haladás VSE sportcsarnokát. Három korcsoportban, hat kategóriában összesen 251 táblán 143 csapat – 566 gyerek – szállt harcba nyolc- fordulóban az érmes helyezésekért. Érmek persze nem mindenkinek juthattak. Ezúttal a Vas megyeiek sem szereztek. Kilenc csapatunk közül a felsős lányoknál a Bercsényi, a fiúknál a Bolyai gárdája volt a legközelebb a dobogóhoz, mindkettő negyedik lett. Az alsós fiúknál a Paragvári együttese az ötödik helyen zárt.

A 21 tábladíj közül (a fiúk négy, a lányok három táblán játszották mérkőzéseiket) egyet sikerült itthon tartani. A felsőtagozatos fiúk első táblásai közül a Bolyai csapatában szereplő Ugróczky Péter és a Szent Benedek éljátékosa, Czupor Attila volt a legeredményesebb, mindketten 7,5 pontot gyűjtöttek. A tábladíjat Péter kapta meg, mert az ő csapata végzett az előkelőbb helyen.

 

A szombathelyi szervezőket – a Haladás VSE-t és a Zrínyi Ilona STSE-t – ezúttal sem érhette kritika, gördülékenyen, fennakadás nélkül bonyolították le a város egyik legnépesebb sportrendezvényét.

– Nem volt semmi gond, még a pénteki berendezés és a vasárnapi kipakolás is flottul ment a nagyon szűkre szabott időben – mondta Pergel László, a HVSE sakkszakosztályának elnöke. – Érmet ezúttal ugyan nem szerzett hazai csapat, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek jó sakkozóink. vannak, csak éppen nem egy iskolára koncentrálódnak.

Végeredmény. Alsós fiúk (29 csapat): 1. Néri Szent Fülöp, Budapest 22 pont, 5. Paragvári (Mesits Maxim, Csepeli Martin, Petrőczy Zoltán, Csepeli Henriett) 18, 7. Brenner (Rátkai Balázs, Rátkai Miklós, Hortobágyi Bendegúz, Hortobágyi Tamara), Harkai Dániel). Lányok (27): 1. Gárdonyi, Budapest 18, 23. Bolyai (Varga Gréta, Felföldi Helga, László Rebeka) 9,5. Felsős fiúk (30): 1. Nagyboldogasszony, Jászberény 22,5, 4. Bolyai (Ugróczky Péter, Felföldi Tamás, Barasits Bálint, Marton Dávid) 19,5, 9. Szent Benedek, Celldömölk (Czupor Attila, Piri Tamás, Orbán Bálint, Galovich Máté, Lenner András) 17,5. Lányok (22): 1. Losonci téri, Budapest, 4. Bercsényi (Tari Fanni, Vas Laura, Gombkötő Luca, Farkas Boglárka) 13,5, 20. Szent Benedek (Fürdős Nóra, Farkas Kata, Őri Dorina, Galovich Lili) 9,5. Középiskolás fiúk (24): 1. Árpád, Budapest 21,5, 12. Bolyai (Varga Melinda, Hajós Roland, Grüll Dénes, Vida Krisztián, Kiss Mihály) 17,5, 17. Premontrei (Ongai Erik, Gombos Bettina, Rátkai Domonkos, Rátkai Mariann) 16. Lányok (11): 1. Herman, Miskolc 18.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!