Sport

2013.05.01. 18:49

Sakk diákolimpia tizedszer: érem nélkül a vasiak

Szombathely - Tizedik alkalommal rendezték meg a sakk diákolimpia csapatversenyeinek döntőjét a Haladás VSE munkacsarnokában. Ám ezúttal érem nélkül maradtak a vasi együttesek.

Horváth Erika

Akárcsak az elmúlt években, tizedszer is nagyszerű házigazdának bizonyult a Haladás VSE. A sakkcsapatok diákolimpiai döntőjén ezúttal 139 együttesben 520 gyerek ült asztalhoz. A helyezések nyolcfordulós, rapid (30-30 perc gondolkodási idejű) partikban dőltek el. Az első, a szombati játéknapon öt, vasárnap három fordulót bonyolítottak le.

Vas megyét 11 csapat képviselte, a hat kategória közül a középiskolás lányoknál nem volt indulónk. Ahogy a házigazdai szerepkör, úgy a vasi érmek is velejárói voltak eddig a diákolimpiai döntőknek. Ám ezúttal egy csapatnak sem sikerült felérnie a dobogóra (az bravúr is lett volna) - a legjobb sakkozók nem egy iskolába tömörülnek. Jól hajrázva a Brenner iskola alsós lányai a negyedik, a Bolyai felsős fiúgárdája az ötödik, a Premontrei fiúcsapata a hatodik helyen zárt. Érdekesség, hogy dunántúli csapat nem volt a győztesek között, budapestiek, miskolciak, debreceniek és szegediek osztoztak a bajnoki címeken. A Vas megyei sakkozók közül Czupor Attila (felsős fiúk, Szent Benedek) - egy fővárosi fiúhoz hasonlóan - százszázalékos teljesítményt ért el az első táblán. Harmadik táblásként Gombkötő Luca  (alsós lány, Bercsényi) a második, Mesits Maxim  (alsós fiú, Paragvári) a harmadik legjobb teljesítményt nyújtotta a mezőnyben.

Két napon át  nagyüzem volt a Haladás VSE munkacsarnokában; 139 csapat, 520 gyerek sakkozott. Fotó: Kiss Teodóra

Győztesek és vasi eredmények. Alsós lány: 1. Losonci tér, Budapest 21,5, 4. Brenner (Németh Zsófia, Hortobágyi Tamara, Devecseri Nóra, Sándor Anna) 14,5, 9. Bercsényi (Gáts Réka, Vas Laura, Gombkötő Luca, Tari Fanni) 13. Alsós fiú: 1. Néri Szent Fülöp, Budapest 19,5, 13. Paragvári (Sermann Péter, Németh Bálint, Mesits Maxim, Magyar Péter) 12,5, 22. Dési (Őri Ákos, Kovács István, Petróczy Zoltán, Roboz Rebeka) 10. Felsős fiú: 1. Bársony-Hunyadi, Miskolc 21,5, 5. Bolyai (Ugróczky Péter, Vida Krisztián, Barasits Bálint, Felföldi Tamás, Kiss Mihály) 18,5, 14. Szent Benedek, Celldömölk (Czupor Attila, Piri Tamás, Galovich Máté, Ölbei Zsolt, Lenner András) 16,5, 15. Brenner (Rátkai Domonkos, Rátkai István, Rátkai Mariann, Rátkai Bálint, Kovács Dávid) 16,5. Felsős lány: 1. Huszár Gál, Debrecen 16,0, 9. Szent Benedek (Lenner Luca, Fürdős Nóra, Farkas Kata) 12,5, 23. Kőszegszerdahely (Jagodics Anna, Molnár Salome, Rácz Borbála, Boros Léda) 5. Középiskolás fiú: 1. Radnóti, Szeged 22,0, 6. Premontrei (Ongai Erik, Gombos Bettina, Makk Norbert, Finy Márk) 18,5, 8. Bolyai 17,5 (Varga Melinda, Hajós Roland, Pajor Mátyás, Grüll Dénes). Középiskolás lány: 1. Fazekas, Debrecen 22.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!