Sport

2016.10.27. 14:07

Sakk: Három vasi az NB I-ben, az NB I/B-ben

Körkép - A hétvégén elkezdődik az NB I-es és az NB I/B-s sakkbajnokság is. A rajtot idén is három vasi csapat várja.

Vastag Nándor

Vasárnap a Haladás VSE-Infraplan I. és II. is megkezdi a pontvadászatot. Előbbi 12 órától NB I-es találkozón a Kőbányát, utóbbi 11 órától NB I/B-s mérkőzésen az MTK-t látja vendégül a Tóvendéglőben.

- Senki sem távozott, lényegében változatlan keretekkel várjuk a bajnoki rajtot - fogalmazott a HVSE szakosztályvezetője, Pergel László. - Az első osztályú bajnokságban nehéz szezon elé néz a csapatunk, mert igencsak megerősödtek az ellenfelek. A két újonc, a DVTK és a többszörös magyar bajnok Honvéd jelentősen bevásárolt a játékospiacon. A szezon nyitányán a tavaly feljutó, két volt szombathelyi játékost is a soraiban tudó Kőbánya lesz az ellenfél. Nehéz meccsre számítunk szoros eredménnyel, de megpróbálunk minimális arányú győzelmet aratni. Az NB I/B-s bajnokságban a középmezőnyben szeretnénk végezni. Elsősorban a fiataljainkra építünk, és mihamarabb be akarjuk építeni az első csapatba is a tehetségeket. A nyitányon a tisztes helytállás a cél a bajnokesélyes MTK ellen.

Az NB I/B-ben szereplő Szentgotthárd-Alsószölnök STE csapatára kettős mérkőzés vár. Szombaton a 2. fordulóból előrehozott találkozón, felcserélt pályaválasztói joggal Pakson játszik, majd vasárnap a sorsolásnak megfelelő nyitófordulóban a Komló vendégeként szerepel.

- Négy játékossal erősödtünk - tudtuk meg a csapat szakosztályvezetőjétől, Király Ferenctől. - Erdélyből jött a FIDE mester Vrencián Lehel és az ifjúsági Ördög Ákos, Budapestről érkezett két FIDE mester, Radnai Ákos és a korosztályos bajnok Terbe Zsuzsanna. Egy távozónk is van, Békefi László visszamegy Kanadába. A cél idén is a bent maradás, ami azért nem lesz könnyű. Most egyből két meccset játszunk, ezeken 12-13 pontot szeretnénk gyűjteni. A Paksnál nagy kérdés, hogyan ülnek asztalhoz, mert az élvonalbeli csapatuktól is kaphatnak játékost. A Komlóval általában szoros meccset játszunk, de remélhetőleg most nyerünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!