Sport

2013.04.25. 16:40

Sakkcsapatok országos diákolimpiája

Szombathely - Szombaton és vasárnap immár tizedszer ad otthont a sakk diákolimpia országos csapatdöntőinek a vasi megyeszékhely.

Horváth Erika

Ezúttal is a Haladás VSE a házigazdája a sakk diákolimpia országos csapatdöntőinek. Összesen 139 csapat - 520 gyerek - száz asztalon hat kategóriában száll harcba az érmekért a Haladás VSE munkacsarnokában. Szögezzük le gyorsan: elhárult a nagy akadály, nem kellett 24 óra hozzá, csütörtök reggel visszakapcsolta az áramot a szolgáltató. Így tényleg a nagyszabású versenyről szólhat a hétvége. Az alsós fiúknál a Paragvári, a lányoknák a Brenner és a Bercsényi, a felsősöknél a Bolyai, a Brenner és a Szent Benedek fiú-, a lányoknál a Szent Benedek és a kőszegszerdahelyi iskola lánycsapata képviselheti Vas megyét. A középiskolások korosztályában csak a fiúknál lesz hazai képviselet, a Premontrei, a Bolyai és a Gépipari indíthat csapatot.

A diákolimpiai döntő megnyitója szombaton 8.30-kor kezdődik. Ezen a napon öt fordulót bonyolítanak le - az elsőt 9 órától, az ötödiket 16.20-tól. Vasárnap 8.30-kor rajtol a 6. forduló, 11.10-kor a 8., utolsó. Az eredményhirdetést 13.30-ra tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!