Sport

2014.08.26. 10:20

Racketlon: Sákovics Péter ismét világbajnok

London - Szenior +55-ös korcsoportban aranyérmet nyert Sákovics Péter az egyéni racketlon (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) világbajnokságon. Ezzel ötödik vb-elsőségét gyűjtötte be.

Tóth Gábor

A Nemzetközi Racketlon Szövetség (FIR) 14. egyéni világbajnokságán a londoni Olympia Parkban 26 ország 460 nevezője vett részt. A szenior +55-ös kategóriában 32-es táblán első kiemeltként kezdte a versenyt a szombathelyi racketlonos, aki esélyesként érkezett a világbajnokságra és ennek megfelelően kezdte a tornát az angol Duncan Marlow 30 pontos legyőzésével. A negyeddöntőben a svéd Staffan Myrdal sem jutott el az utolsó versenyszámig, a teniszig, hiszen Sákovics Péter remek játékkal, 22 pontos különbséggel verte. Az elődöntőben már sokkal nagyobb falatvolt az angol Neil Rayner aki egyébként a +50-es kategóriában a későbbiekben egészen a döntőig jutott. De Sákovics 16 ponttal legyőzte neves riválisát. A döntőbe a másik ágról a német Antonio Zeoli jutott, a korcsoport világbajnoki címvédője. A finálé igazi reklámja volt a racketlonnak, mindkét játékos a maximumot hozta ki magából, remek labdameneteknek tapsolhatott a szépszámú értő közönség. Az asztaliteniszt és a tollaslabdát is a német nyerte, egyaránt 21-18-ra, úgy, hogy Sákovics többször is vezetett. Következett a döntő jelentőségű fallabda. A Savaria Egyetemi Központ oktatója remekül játszott, 21-4-re legyőzte ellenfelét. Ez azt jelentette, hogy nagyon közel került a vb-címhez, teniszben csak 11 pontot kellett szereznie. Ekkor jött az újabb fordulat: bemelegítésnél Sákovics középső ujjában elpattant egy ér, bevérzett, feldagadt. Így nehezen tudta fogni az ütőt, de végül lezárta a mérkőzést, 11-6-ra nyert teniszben. Ezzel Sákovics Péter zsinórban ötödik egyéni világbajnoki címét gyűjtötte be!

 

Címkék#racketlon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!