Sport

2011.02.08. 16:45

Salgótarjánban a Körmend: könnyű győzelem előtt állhatnak Rujákék

A 14. fordulóból elhalasztott mérkőzésen, szerdán 19 órakor a Salgótarján otthonában a kötelező győzelem reményében lép pályára a MJUS-Fortress Körmend kosárcsapata.

Vastag Nándor

A bajnokságban jelenleg utolsó előtti Salgótarján az elmúlt hetekben egyre jobb formát mutat. Múlt szerdán Debrecenben győzött (102-100), míg a hétvégén szoros meccsen szenvedett vereséget hazai pályán a Falcótól (90-98). A szerdai mérkőzést azonban eredetileg a két ünnep között, december 29-én játszották volna, akkor a hazaiak teremgondjai miatt halasztották el a találkozót.

A nógrádiaknál így nem léphetnek pályára az idén szerződtetett amerikai légiósok, a 2008/2009-es szezonben Körmenden szerepelt Chris Rodgers, valamint Deandre Mays, míg Vavra András hétfő óta a B-csoportos Ceglédet erősíti. Nem is lehet vitás, a piros-feketék kötelező és könnyű győzelem előtt állnak.
 

- A szabályok értelmében a halasztást kérőnél csak azok a kosarasok játszhatnak, akiknek a találkozó eredeti időpontjában is volt érvényes szerződésük - fogalmazott a Körmend vezetőedzője, Sabáli Balázs. - A Salgótarján próbálkozott nálunk, hogy engedjük játszani az új igazolásaikat, de a véleményem szerint ne tegyük komolytalanná a bajnokságot, a szabályok mindenkire vonatkoznak. Ugyanúgy készülünk ellenük, mint a többi csapat ellen, és bízom benne, hogy a játékosaink kellő komolysággal lépnek pályára. Mindenkitől sportemberhez méltó hozzállást és figyelmet várok, nem szeretném, ha bármilyen meglepetés is érne minket. Szeretnénk jó meccsen győzni, ami talán a felkészülésünket is jól szolgálja majd a hétvégi bajnokira. Remélhetőleg az eddig kevesebb lehetőséghez jutók is többet szerepelhetnek. Dies betegséggel küzd, még nem tudom játszhat-e a meccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!