Sport

2017.06.13. 17:10

Tájékozódási futó diákolimpia: Sarkadi és Király is bajnok

A tájékozódási futó diákolimpia országos döntőjében három arany-, egy ezüst- és egy bronzérem fűződik a vasi sportolók nevéhez. Az iskolák közötti pontversenyben második lett a Bolyai.

Horváth Erika

A megyei döntők 1-5. helyezettjei vehettek részt a Sopronban megrendezett országos döntőben, illetve automatikusan rajthoz állhattak a serdülő és ifjúsági válogatott tagjai is. A rövidtávú versenyt a történelmi belvárosban bonyolították le, míg a normáltáv helyszíne az Ágfalvi-gerinc erdős terepe volt.

Sarkadi Lehel (balról) két arany-, Király Boróka (mellette) egy arany- és egy ezüstéremmel második helyre hozta be a Bolyait az iskolák közötti pontversenyben
Fotó: Alpokalja SK

Vas megyéből 26-an álltak rajthoz, három versenyző a dobogóra is felért. A legjobban az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 13 éves diákja, Sarkadi Lehel szerepelt, aki a III. korcsoportos fiúk sprint- és normáltávú versenyén is maga mögé utasította a mezőnyt - kétszeres diákolimpiai bajnok lett. Iskolatársa, Király Boróka egy arany- és egy ezüstéremmel gazdagodott; a VI. korcsoportos lányoknál rövidtávon lett első, normálon pedig második. Kiválóan versenyzett Szalay Levente (Perintparti Szó-Fogadó Szombathelyi Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium) is; a VI. korcsoportos fiúk között a rövidtávon csupán 5 másodperccel maradt le a dobogóról, a normáltávú viadalon azonban sikerült megszereznie a bronzérmet.

Az iskolák közötti pontversenyben a szombathelyi Bolyai az ország 84 oktatási intézménye közül a második helyen végzett, így Király Boróka és Sarkadi Lehel átvehették az ezért járó serleget is.

A jobb Vas megyei eredmények. Rövidtáv. Fiú, III. korcsoport: 1. Sarkadi Lehel (Bolyai), 5. Hargitai Barnabás Attila (Oladi). IV. kcs.: 8. Molnár Péter (Waldorf). V. kcs.: 4. Bognár Zoltán (Gépipari). VI. kcs.: 4. Szalay Levente (Waldorf). Lány, V. kcs.: 9. Pásti Fanni (Premontrei). VI. kcs.: 2. Király Boróka (Bolyai).

Normáltáv, fiú, II. kcs.: Süle Dávid (Nádasdy, Sárvár). III. kcs.: 1. Sarkadi Lehel (Bolyai), 7. Hargitai Barnabás Attila (Oladi). VI. kcs.: 3. Szalay Levente (Waldorf). Lány, III. kcs.: 10. Sarkadi Borbála (Brenner). V. kcs.: 9. Pásti Fanni (Premontrei). VI. kcs.: 2. Király Boróka (Bolyai).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!