Sport

2015.04.28. 17:29

Sárváron nyert vasi rangadót a CVSE - Pályán az NB II-es női kézilabdacsapatok

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 18. fordulójában idegenben diadalmaskodott a Körmend, a Celldömölk megyei rangadót nyert Sárváron, kikapott a Bük idegenben.

Tóth Gábor

Tapolca VSE-Körmendi DMTE 15-22 (7-9)
Tapolca, 85 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Burghardt L., Burghardt R.
Körmend: Bertai Anett – Török 3, Adorján 1, Németh A. 1, Szabó A. 3, Kiskós 9/4, Cser 2. Csere: Károly A. (kapus), Bokor 3, Horváth T., Bertai Alexandra, Kalamár K., Benedek, Faragó. Edző: Oláh Sándor.

Jól kezdett a Körmend, határozottan védekezett, így nem kellett felállt fal ellen játszania (6. perc: 2-4). Ám a folytatásban ziccereket, heteseket puskázott el, át is vette a vezetést a házigazda (18. perc: 7-4). De az első félidőt egy 5-0-s rohammal fejezte be a Körmend. Fordulás után is a vasiak diktálták a tempót (38. perc: 7-13), és végül biztosan nyertek. Junior: 13-29.

Sárvárfürdő Kinizsi–Celldömölki VSE-Vulkánfürdő 22-29 (11-17)
Sárvár, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gyalog, Juhászné.
Sárvár: Jurik – Nardai, Bősze 3, Fehér 2/2, Soós P. 5/1, Soós R. 1, Kiss 5. Csere: Varga Á. (kapus), Földi, Vajda 1, Vass, Kazári 3, Csejtei 2, Wieder. Edző: Hegyi Gábor
CVSE: SZABÓ – SEBESTYÉN 1, SZOMORKOVITS 12, TÓTH 1, VLASICH 2, NÉMETH 3, BAGICS 4. Csere: BALOGH (kapus), GEIGER 2, FREIBERGER 4. Edző: Rozmán Gergő.

A vendég celldömölkiek kulcsembere, Szomorkovits Lilla (labdával) 12 góllal járult hozzá a Sárvár elleni győzelemhez (Fotó: Szendi Péter)

Az első negyed óra szoros küzdelmet hozott (15. perc: 6-7). Ezt követően viszont a hazaiak játéka erőtlenné vált, sem a védekezésük, sem a támadásuk nem működött. A Cell pedig élt a lehetőséggel, meglépett (25. perc: 8-15). Szünet után remekül kezdett a hazai csapat, hét perc alatt két gólra (16-18) zárkózott fel. Elég volt azonban néhány figyelmetlenség, a CVSE büntetett, végül biztosan győzött a végére hitehagyottá váló Kinizsi ellen. Junior: 42-22.

Hegyi Gábor: – Nehéz erről a mérkőzésről nyilatkozni. Mindent tudtunk az ellenfélről, de semmit nem valósítottunk meg, amit kellett volna. Bíztam a gyorsaságunkban, de csak Babettával közlekedtünk, ráadásul a lánc is többször leesett.

Rozmán Gergő: – A szezon legjobb teljesítményét nyújtva, a játék minden elemében felülmúltuk az ellenfelet. Gratulálok a csapatnak!

Győri ETO KC III.–Dr. Lupo-Büki TK 21-17 (9-8)
Győr, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Natkai, Szalay.
Bük: PALKOVITS – Binder 2, Udvardi 5/1, Pataki 1, Németh B., Németh D. 7, Csóka 2. Csere: HARASZTOVICS, Fazekasné (kapusok), Fazekas, Bősze, Csabai, Szabó D., Szabó R., Markó. Edző: Mátés István.

Lendületesen kezdett a Bük (6. perc: 1-2), de a házigazda gyorsan magához ragadta az irányítást (15. perc: 6-2). Gyenge támadójátéka ellenére a BTK tartotta a lépést ellenfelével. Fordulás után három góllal nyitott a Győr, ám a vasiak ismét visszajöttek a meccsbe (39. perc: 13-12). A folytatásban viszont remekül használta ki az emberelőnyös helyzeteket a házigazda, a Bük pedig egyre pontatlanabb támadott, így kikapott. Junior: 33-17.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!