Sport

2017.04.27. 18:15

Savaria Kupa dobóatlétáknak

Szombathely - A téli országos dobóbajnokságok után ismét nagyszabású atlétikai versenyt rendezhet a Szombathelyi Dobó SE. A szombati Savaria Kupára mintegy 350 indulási szándékot jeleztek.

Horváth Erika

A Savaria Kupa - akárcsak az elmúlt évben - ezúttal is ligaverseny három dobószámban: kalapácsvetésben, diszkoszvetésben és súlylökésben. Négy korosztály dobóatlétái gyűjthetnek a Sugár úti Atlétikai Centrumban pontokat, de ligaversenyen kívül dobókörbe léphetnek a legfiatalabbak, a gyermek és újonc korúak is. Mint Németh Zsolttól, a rendező Dobó SE mesteredzőjétől, a versenybíróság elnökétől megtudtuk, szombaton 9 órától kb. 18.30-ig bonyolítják le a 30 versenyszámot, amelyre 350 indulást jeleztek (ez azért nem 350 indulót jelent, sokan több számban is megméretkeznek). Mindenesetre ideje hozzászokni, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a dobószámok iránt, 10-15 fős mezőnyök mellett akad olyan is, ahol 22-en indulnak.

A tavalyi Savaria Kupán (műtétje után) még nem tudott indulni Pars Krisztián. Most viszont nevezett - itthon kezdi a szezont Fotó: Unger Tamás

Sok lesz a fiatal - köztük a házigazdák világversenyekre készülő válogatottjai is. A felnőtteknél olimpiai bajnok kalapácsvetőnknek, Pars Krisztiánnak ez lesz az első versenye a február végi téli ob óta, de célba veszi a 76 méteres felnőtt vb-szintet az U23-as Eb-re készülő Halász Bence is. Sőt, Szombathelyen kezdi a szezonját az olimpiai ezüstérmes diszkoszvető, Kővágó Zoltán (Szolnok).

A Savaria Kupa időrendje. Szombat, 9.00: gyermek és újonc kalapács. 10.00: serdülő fiú kalapács, gyermek és újonc diszkosz. 11.00: ifjúsági és junior fiú kalapács, serdülő fiú diszkosz, gyermek és újonc súly. 12.20: ifjúsági és junior női kalapács, ifjúsági és junior férfi diszkosz, serdülő fiú súly. 13.40: serdülő lány kalapács, ifjúsági és junior női diszkosz, ifjúsági és junior férfi súly. 14.40: női kalapács, serdülő lány diszkosz, ifjúsági és junior női súly. 15.40: férfi kalapács, női diszkosz, serdülő lány súly. 16.40: férfi diszkosz, női súly. 17.40: férfi súly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!