Sport

2017.07.16. 19:25

Selejtez a Körmend és a Falco is

KÖRKÉP Az Egis Körmend már az első, a Falco KC Szombathely pedig a második selejtezőkörben kezdi a kosárlabda FIBA Európa Kupát.

Németh Zsolt

Kialakult a FIBA Európa Kupa első két körének programja - három magyar csapat, a Falco KC Szombathely, az Egis Körmend és a Szolnoki Olaj KK nevezett a sorozatba. Az első körben kétszer 11 csapatból sorsolnak párokat, amelyek oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg egymással. Az első körben a Körmend kiemelt lesz. A nem kiemeltek listája: BC Balkan Botevgrad (bolgár), BC Sokhumi (grúz), s.Oliver Würzburg (német), Szolnoki Olaj KK, KR (izlandi), Bnei Herzliya (izlaeli), BC Nevezis (litván), CSU Sibiu (román), Parma (orosz), KFUM Boras Basket (svéd), Demir Insaat Büyükcekmece (török) - közülük kap majd ellenfelet a piros-fekete gárda.

A 11 továbbjutóhoz csatlakozik a második körben a következő kilenc együttes: Proximus Spirou Basket (belga), BC Beroe (bolgár), Petrolina AEK Larnaca (ciprusi), ESSM Le Portel (francia), Falco KC Szombathely, FC Do Porto (portugál), CSA Steaua Bucharest (román), Södertälje (svéd), BC Khimik (ukrán). Az így kialakuló tíz páros továbbjutója kerül be a FIBA Európa Kupa 32 csapata közé, a csoportkörbe - ahová a másik 22 gárda a Basketball Champions League mezőnyéből csatlakozik.Az első selejtezőkört szeptember 20-án és 27-én rendezik, a második kör mérkőzéseit október 4-én és 11-én játsszák le a csapatok - sorsolás még nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!