Sport

2017.07.02. 16:35

Sepsi-Mosonmagyaróvár derbi

Továbbra is kedvelt sportturisztikai célpont a Büki Sportcentrum, leg-alábbis ez derül ki a létesítmény nyári foglaltsági adataiból. Bükön edzőtáborozott az Európa-ligában induló Vasas, de kedden a román első osztályba frissen feljutott Sepsi együttesét is láthatják a szurkolók a sportközpont centerpályáján.

Tóth Gábor

A kilenchetes nyári szezon a Magyar Kupa-döntős, bajnoki bronzérmes Vasas edzőtáborával indult Bükön június 16-án, az angyalföldiek a Sturm Graz mellett a Szombathelyi Swietelsky-Haladással is megmérkőztek. Június utolsó napjaitól a román elsőosztályba frissen feljutott székely csapat, a Sepsi OSK készül a centerpályán - tudtuk meg Falussy Pétertől. A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár sportért felelős vezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy július 4-én, kedden 17 órától érdekes futballcsemegére van kilátás a sportlétesítményben, ugyanis az NB II-es Mosonmagyaróvárt fogadják a sepsiszentgyörgyiek edzőmeccsen.

Kezdődik a Sepsi OSK edzése
Fotó: Sportcentrum Bük/Falussy Péter

Ami a sportcentrum további programját illeti, idén nyáron Büköt választották felkészülési helyszínnek az NB I-es, NB II-es és NB III-as játékvezetők - két turnusban közel százan érkeznek majd a városba július elején. Lesz NB II-es (Budafok) és feltörekvő NB III-as (Tiszakécske) vendég is, de jön Ausztriából is csapat, és a Ferencváros komplett nagypályás utánpótlás korosztályait is várják augusztusban, akárcsak az őszi - szintén büki székhellyel zajló - UEFA Kvalifikációs Körére gyakorló U17-es női válogatottat. Az üzemeltető tárgyalásban áll továbbá román, török és arab csapatokkal, azaz az elkövetkezendő hetekben a felsoroltakhoz képest még tovább bővülhet a Bükön edzőtáborozó együttesek névsora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!