Sport

2017.07.17. 18:05

Serdülő-boksz-Eb két vasi tehetséggel

VALCEA A kőszegi Buza Rafael és a szombathelyi Muhovics Milán képviseli a vasi színeket a serdülők romániai ökölvívó-Európa-bajnokságán.

Tóth Gábor

A korosztályos magyar válogatott 19 fős keretében a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósa, Buza Rafael (44,5 kg), valamint a szombathelyi Skorpió Box Club tehetsége, Muhovics Milán (48 kg) kapott helyet. A 13-14 éveseknek kiírt kontinenstorna, kedden kezdődik, a magyar csapat hétfőn utazott el Valceába. A romániai Eb előtt a fiúk egy hetet töltöttek a tatai edzőtáborban.

Muhovics Milán és Buza Rafael felkészült az Eb-re Fotó: Fitt-Box

- Buza Rafael kifejezetten jó évet fut, rengeteg nemzetközi és hazai versenyt nyert meg, diákolimpiai bajnok, remek formában van - jelezte a Fitt-Box vezetőedzője, Varsányi Áron. - Ugyanakkor még nagyon fiatal, a 13. életévét sem töltötte be, tehát még csak ismerkedik a serdülőmezőnnyel. Ezért elsősorban a tapasztalatszerzés a cél Romániában, de ha Rafael hozza magát, akkor egy érem bőven összejöhet.

- Muhovics Milán nagy küzdő, egyben egy felkészült, képzett bunyós - jellemezte tanítványát Varga Roland, a Skorpió BC vezetőedzője. - Kiváló eredményeket ért el az utóbbi időben, rohamosan fejlődik, szép jövő előtt áll. Ha nem izgulja túl az Eb-t, akkor mindenképpen dobogón a helye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!