Sport

2014.09.02. 18:45

Sikeres celli rajt férfi asztalitenisz Szuperligában

Celldömölk - A 2014/2015-ös idényt Szuperliga-mérkőzéssel kezdte a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka férfi asztalitenisz-csapata. Győzelméhez nem férhetett kétség.

Horváth Erika

Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka -NTK Kema Puconci (szlovén) 7-0. Celldömölk, férfi asztalitenisz Szuperliga csoportmérkőzés, vezette: Szabó L., Fodor R.

Páros: Fazekas, Ecseki- Roposa, Sukic 3:1 (2, 6, -9, 11). Először játszott párost Fazekas Péter Ecseki Nándorral. Nagyon lendületesen kezdtek, a szlovének a harmadik szettben tudták felvenni a ritmusukat. Innen már szoros volt a játék, de a celli duó győzelméhez kétség sem férhetett (1-0). Egyéni, 1. forduló: Ecseki -Skraban 3:0 (9, 7, 1). A celliek 17 esztendős, a nyáron párosban ifjúsági Eb-aranyat és ezüstöt is nyert Ecseki nagyon meggyőzően kerekedett felül riválisán. Fazekas Sukic 3:0 (11, 7, 9). Fazekasnak nem ment a játék, de szenvedve sem vesztett szettet. Kosiba Roposa 3:0 (11, 4, 7). A celldömölki színekben első meccsét játszó Kosiba Dániellel csak az első játszmában tudott partiban lenni a szlovének éljátékosa. Utána teljesen egyértelművé vált a világ Top 100 játékosa közé tartozó magyar asztalitenisző sikere (4-0). 2. forduló: Fazekas - Skraban 3:0 (11, 9, 4). Ezúttal sem mutatott túl jó formát Fazekas, de ez is elég volt a háromjátszmás győzelemhez. Ecseki Roposa 3:0 (3, 5, 6). A celliek ifjú titánja valósággal legázolta ellenfelét. Kosiba Sukic 3:0 (7, 5, 5). Nagy volt Kosiba fölénye, a vendégeknek esélyük sem volt a pontszerzésre (7-0).

Először játszott párost Fazekas Péter (jobbról) és Ecseki Nándor. Jól sikerült a hazai debütálás (Fotó: Unger Tamás)

Itt be is fejezték a mérkőzést az utolsó három meccset le sem kellett játszani , hiszen behozhatatlan előnye volt már a cellieknek. Fölényüket jelzi, hogy találkozó 22 játszmájából csupán egyet vesztettek el, azt is minimális különbséggel. Győzött: Fazekas 2, Kosiba 2, Ecseki 2, Fazekas- Ecseki páros.

Ma ismét hazai közönség előtt játszik a CVSE. Az alsósági sportcsarnokban 17 órakor kezdődik a Komló elleni extraligás bajnoki. Ez lehet, hogy nehezebb dió lesz; a Komló játékosa a cellieknél jó pár szezont lehúzó Lindner Ádám is, aki a két csapat tavalyi derbijén három egyéni győzelmet aratott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!