Sport

2016.07.29. 17:20

Sikeres Gymnasiade - Szabó Anett kalapáccsal negyedik, diszkosszal ötödik lett

Szombathely - Egy negyedik és egy ötödik helyezést is hozott a törökországi Gymnasiadéról Szabó Anett, a Dobó SE atlétája.

Horváth Erika

A Nemzetközi Diáksport Szövetség (ISF) égisze alatt 16-odszor rendezték meg a Gymnasiadét, a középiskolások (eddig) négyévenként esedékes világjátékát. Huszonöt ország küldte el sportolóit a törökországi Trabzonba. Magyarország a tízből csupán négy sportágban nevezett, összesen 20 sportolót delegált. A hat atléta között ott volt Szabó Anett, a Dobó SE versenyzője is. Németh Zsolt és Németh László tanítványa két dobószámban is indult. Kalapácsvetésben csupán három centivel maradt el az egyéni csúcsától. Az 55,78 méterrel egészen az utolsó sorozatig dobogós helyen állt, akkor megelőzték - két centiméterrel -, végül a negyedik helyen fejezte be a versenyt. Diszkoszvetésben 35,03 méterrel ötödik lett.

Szabó Anett nagyszerűen helytállt a Gymnasiadén
Fotó: Unger Tamás

- Az atléták számára szerencsétlen időpontban volt a verseny, egy időben az ifjúsági világbajnoksággal, ahol ugyanez a korosztály érdekelt - mondta Németh Zsolt, a Dobó SE vezetőedzője. - Utóbbira utaztak a legjobbak. Így viszont szerepet kaphatott Anett is, aki nagyszerűen helytállt, mind a két számban néhány centire megközelítette a legjobbját, kalapáccsal közel volt a dobogóhoz is. Nagyon jónak értékelem a szereplését, főleg, hogy egyedül, edző nélkül versenyzett.

A 16. évében járó Anett is így érzi ezt, életre szóló élménnyel gazdagodott - és ez nem csak a versenyre értendő. Törökországi tartózkodásuk alatt történt a katonai puccskísérlet, és a Fekete-tenger-parti városban is dördültek el fegyverek. Szerencsére erről csak később értesültek. A versenyt nem kellett megszakítani, másnap, ha néhány órás csúszással is, de folytatódott, majd rendben be is fejeződött.

Magyarország négy arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel 14. lett az éremtáblázaton.

Címkék#Gymnasiade

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!