Sport

2015.06.30. 14:29

Sikeres volt az Iron Cross verseny Körmenden

Körmend - Nagy sikert aratott, 237 résztvevővel zajlott le vasárnap a körmendi Piac téren az Iron Cross verseny.

Tóth Gábor

Óriási volt az érdeklődés az erő-állóképesség határait feszegető verseny iránt. Egyéniben 93-an neveztek, továbbá 24 hatfős csapat (2 nő, 4 férfi) is rajthoz állt. A versenyzőknek válogatott és látványos feladatokkal kellett megbirkózniuk – de elsősorban saját maguk korlátait próbálták ledönteni. Remek volt a hangulat, rengeteg szurkoló kísérte figyelemmel a versenyt, és a szervezésre sem lehetett panasz. Az erőpróba reggel 8 órakor kezdődött, az utolsó versenyző 19.30 után tette le a súlyt. A szervezők edzettségi állapotnak megfelelően osztották ketté a mezőnyt: az open II. kategóriában a legjobbak, a felkészültebbek kaptak helyet – de +40-es korcsoportban is írtak ki versenyt. Jelzi a rendezvény rangját, hogy a Dunántúl szinte minden szegletéből érkeztek versenyzők. A szervezők reményei szerint jövőre is találkozhatnak Körmenden az Iron Cross szerelmesei.

A szombathelyi Kiss Csaba, az open II. kategória +40-es súlycsoport győztese birkózik a súllyal. Fotó: Szendi Péter

Eredmények, férfi, open I.: 1. Varga Tamás (Cross Training Kapuvár), 2. Balogh Ádám (Wodstock Szombathely), 3. Felső Péter. +40: 1. Prelecz Tamás. Open II.: 1. Horváth Tamás (Cross Fitt Arrabona Győr), 2. Szollár Zsolt (Extreme Bike K.E. Nagykanizsa), 3. Pradalits Roland (Wodstock Szombathely). +40: 1. Kiss Csaba (24 Max Szombathely).

Női, open I.: 1. Kovács Flóra (Hagyma Gym), 2. Ébenspánger Dóra, 3. Németh Barbara (Thor Gym Győr). +40: 1. Szász Krisztina (Park Fitt). Open II.: 1. Horváth Nikoletta (Impulzus Cross Training Körmend), 2. Hegyi Tímea (Thor Gym Győr), 3. Nagy-Varga Krisztina (Impultus Cross Training Körmend).

Csapatverseny: 1. Galaxy Szombathely (Kiss Csaba, Papp Nikoletta, Berta Eszter, Csercsics Richárd, Pusztai Szabolcs, Tóth Tamás), 2. Elit Fitt Zalaegerszeg, 3. Delta Kommandó Körmend (Haraga Evelin, Horváth Nikoletta, Bankó Zoltán, Zsigmond Tamás, Bindics Zoltán, Schuszter Enikő).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!