Sport

2017.04.10. 18:20

Kosárlabda: Sikeresen kezdte a rájátszást a SZoESE

Győzelemmel kezdte az alsóházi rájátszást a Szombathelyi Egyetemi SE amatőr NB I-es női kosárcsapata.

Tóth Gábor

Nemzeti Közszolgálati Egyetem SE-Szombathelyi Egyetemi SE 50-55 (10-15, 9-13, 18-18, 13-9

Budapest, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 17-20. helyért, vezette: Oláh M., Bódi L.

SZoESE: GUSZTAFIK 16/3, Jakubovics 3, SZABÓ-HAKLITS 12/6, Uszkai -, Molnár 6. Csere: FEIGL 8, Simon C. 5/3, Orsós-Bogdán -, Rózsa -, Hajdinák 2, Plózer 2, Kovács 1. Edző: Szabó László.

Szabó-Haklits Zsuzsanna (labdával) sokat tett a SZoESE sikeréért
Fotó: Unger Tamás

Jól kezdett SZoESE, de a folytatásban nem igazán működött a letámadás, nem sikerült sok labdát szerezni, igaz, az ellefél támadójátékát sikerült féken tartani. Sőt, a negyed vége már jól alakult. A második etapban is sokat hibáztak a csapatok, ám a szombathelyiek stabil védekezésüknek köszönhetően kilenc pontos előnyre tettek szert a nagyszünetig (20. perc: 19-28). Fordulás után mindkét csapat játéka feljavult, felváltva estek a pontok, így a különbség nem változott. A hazaiak viszont nem adták fel, három perccel a vége előtt feljöttek egy pontra, de Plózer remek támadólepattanót szerzett, majd ebből kosarat, aztán Szabó-Haklits és Gusztafik hibátlan büntetőzésével eldőlt a mérkőzés.

Szabó László: - Ebben a szezonban minden győzelmet nagyon megbecsülünk. Magunknak tettük szorossá a végét. Rengeteg eladott labdánk volt és a lepattanó párbajt is elvesztettük. De bebizonyítottuk, hogy van tartásunk, és amikor kell, akkor tudunk koncentrálni, higgadtan büntetőzni. Gratulálok a csapatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!